OSIGURANI POMOĆNICI U NASTAVI ZA PLOČANSKE UČENIKE S POTEŠKOĆAMA

0

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo prisustvovali su svečanosti potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kroz projekt „Zajedno možemo sve! – vol. 2“, vrijedan 2.496.854,84 kuna, koja se održala u Konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu.

Naime, Županija se prijavila na otvoreni poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na temu „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ za školsku godini 2015./16. Ukupno 90 posto sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a deset posto učešća u projektu daje Županija.

Nakon evaluacije projektnih prijava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je 1. rujna 2015. Odluku o financiranju projekata iz navedenog poziva, a temeljem koje je projektni prijedlog Dubrovačko-neretvanske županije „Zajedno možemo sve! – vol.2“ među odabranim projektima za dodjelu bespovratnih sredstava.

Na taj način 61 učenik s poteškoćama u nastavi dobit će svoga asistenta, a među njima je pet pločanskih učenika i jedan sa Steševice. Saznajemo da su pokrivene sve prijavljene potrebe škola na području naše županije, odnosno dobiven je maksimalno mogući iznos sredstava po natječaju.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply