KAZNENA PRIJAVA ZA POGODOVANJE VJEROVNICIMA

0

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo pogodovanje vjerovnika.

Sumnjiči se da je u razdoblju od početka 2013. g. do kraja kolovoza iste godine, u svojstvu upravitelja jedne poljoprivredne zadruge sa područja Dubrovačko-neretvanske županije, u vrijeme neprekidne blokade žiro računa omogućio naplatu potraživanja većem broju vjerovnika u ukupnom iznosu većem od 428.000 kuna, stavljajući ih u povoljniji položaj u odnosu na vjerovnike koji su imali prvenstvo prava naplate svojih potraživanja temeljem evidentiranih ovrha iz očevidnika o redoslijedu plaćanja.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

– U jutarnjim satima u nedjelju, 4. listopada u mjestu Vodovađa u Konavlima policijski službenici zatekli su 40-godišnjeg državljanina Kosova koji je prethodno nezakonito prešao državnu granicu iz pravca Crne Gore.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja državljaninu Kosova određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj te je postupkom readmisije tijekom popodnevnih sati jučer, 5. listopada predan graničnoj policiji Crne Gore.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply