ODGOVOR ŽUPANIJSKOM SDP-u: Gospodo, nije vam lako živjeti s tolikom mržnjom!

0

Kad u SDP-u ne mogu odgovoriti argumentom “a contrario”, onda u svojoj komunističkoj maniri posežu za argumentom “ad hominem”.
Naime, prosti, uvredljivi i agresivni odgovor SDP-a upućen meni osobno, a i drugim članovima ŽO HDZ DNŽ ne zaslužuje puno riječi.
Na to ću kratko ću odgovoriti. Vi i Vaši „češljali“ ste me dobro prošlih godina i niste ništa pronašli. Nemam ništa protiv da sve ponovite, rezultati će opet biti isti, za vas iz SDP-a frustrirajući.
Drugo, i HDZ opetovano poziva nadležne institucije, pogotovo DORH, u Lučku upravu Ploče. Što se tiče vašeg poziva, smetnuli ste s uma da ste vi iz SDP-a već naručili višegodišnju reviziju kojoj je bio cilj pronaći nedostatke i nezakonitosti u radu Lučke uprave Ploče za HDZ-ovog upravljanja u državi. Rezultati su bili takvi da ste reviziju pokušali sakriti, stoga ovim putem pozivamo Lučku upravu Ploče na objavu nalaza. A uskoro će doći vrijeme i za detaljno istraživanje, inspekcije i revizije poslovanja Lučke uprave Ploče prethodne tri godine.
Do tada mogli ste odgovoriti bar na jedno konkretno pitanje ili osporiti barem jednu tvrdnju o radu Lučke uprave Ploče? Niste i vaše je pisanje sramota za javni prostor Hrvatske.
Treće, što se tiče „vidljivosti“ i „nevidljivosti“ projekata i investicija, vi možete samo sanjati količinu projekata koje smo HDZ i ja osobno vodili i otvorili. Doista sam, zajedno sa svojim suradnicima iz HDZ-a, kako navodite, “svašta” otvarao. Pa ću vas gospodo i posjetiti, nabrajajući samo značajnije projekte iz naša dva mandata:
Izgradnja;
Gruške luke, I faze Zračne luke, Šipanske luka, sportske dvorane na Grudi, vodoopskrbe Konavovskih brda, sportske dvorane u Župi, odvodnje otpadnih voda u Župi, školske dvorane u Slanome i dogradnja osnovne škole u Slanome, vodoopskrbe gornjih sela u Dubrovačkom primorju, odvodnje otpadnih vođa u Stonu, pristaništa u Prapratnoj, luke Drače, luke Trpanj, obilaznice Trpnja, odvodnje otpadnih voda u Orebiću, plivačkog bazena u Korčuli, Vatrogasnog doma u Korčuli, Arhiva u Žrnovu, školske dvorane i škole u Žrnovu, lukobrana u Zavalatici, rive u Brni, školske dvorane u Smokvici (još je u izgradnji),
Doma umirovljenika Blato, središnjeg park u Blatu, sportske dvorana u Veloj Luci, sustava odvodnje u Veloj Luci, obilaznice Smokvice, Čare, Žrnova, obilaznice Lastova, ceste Lastovo -Ubli, luke Sobra na Mljetu, sustava vodoopskrbe i odvodnje u Opuzenu, Trga kralja Tomislava u Opuzenu, kontejnerskog terminal u Pločama, početak izgradnje terminala za rasute terete u Pločama, Muzeja u Vidu, sustava odvodnje otpadnih voda Klek – Komarna, Doma kulture u Pojezerju i još brojnih drugih projekata, cesta, vrtića, itd…
Projekti uvođenja vinjeta za otočane, subvencija otkupa mandarina u dolini Neretve, legalizacija bespravne gradnje, subvencioniranja stanova itd.
I naravno Pelješki most, čiju ste gradnju zaustavili!
Gospodo iz SDP-a, vaše se političko djelovanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji svodi na uvredu političkih suparnika i ništa više. No, to su građani davno prepoznali, stoga i jeste u političkom smislu postali minorni, obnašajući vlast u tek jednoj jedinoj općini u našoj županiji!
Branko Bačić
Predsjednik ŽO HDZ-a
Dubrovačko-neretvanske županije

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply