11 PROMETNIH NESREĆA U PROTEKLOM TJEDNU

0

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su dva kriminalistička istraživanja nad troje hrvatskih državljana s prebivalištem u Bosni i Hercegovini koje se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.

U prvom slučaju 55-godišnjakinja se sumnjiči da je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Novoj Mokošici, od početka ožujka 2011. g. do kraja veljače 2014. g. podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen, čime je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje oštetila za iznos od preko 8 000 kuna. Također se sumnjiči da je od početka 2010. g. do kolovoza 2014. g. na štetu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za sebe i članove svoje obitelji ostvarila zdravstvenu zaštitu u iznosu od 556 kuna.

U drugom se slučaju 45-godišnjakinja sumnjiči da je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, od početka 2009. do kraja veljače 2014. g. podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen čime je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje oštetila za iznos od preko 52 000 kuna. Istim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 57-godišnjak, također koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, od početka 2011. do kolovoza 2014. g., na štetu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za sebe i članove svoje obitelji ostvario zdravstvenu zaštitu u iznosu od gotovo 30 000 kuna.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Tjedno izvješće za promet

– U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća. Radi s o sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osobe teže, a četiri su lakše ozlijeđene.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 663 represivne mjere od čega izdvajamo 259 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 17 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključen 21 vozač i 8 vozila.

– S ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u noći sa subote na nedjelju 24./25. listopada na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača. Za vrijeme trajanja ove akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 60 prometnih prekršaja, od kojih 15 po akciji.

– Najveća koncentracija alkohola od 3,28 g/kg izmjerena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka koji je prilikom kontrole prometa zaustavljen u subotu, 24. listopada oko 19.20 sati u Ulici Andrije Hebranga u Dubrovniku.

– U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 25. listopada oko 17 sati u blizini mjesta Ponikve, teže je ozlijeđen 41-godišnji motociklist.

Naime, on je upravljao motociklom dubrovačkih registracijskih oznaka krećući se u smjeru   Stona kada je, ulaskom u zavoj, izgubio nadzor nad motociklom i istim izletio na travnatu površinu izvan kolnika ceste. Uslijed pada motociklist se teže ozlijedio te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

– Kako bi se povećala sigurnost pješaka, prometna policija će tijekom sutrašnjeg dana na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti preventivno represivnu akciju „Pješaci u prometu“. Pješaci, osobito djeca i oni starije životne dobi, jedna su od najranjivijih skupina sudionika u prometu, stoga je njihova sigurnost jedan od prioriteta u radu policije. Cilj ove akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice zaštita pješaka. Akcija je usmjerena kako na pješake tako i na vozače.

 

 

 

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply