ZAVRŠEN GLAVNI PROJEKT PODUZETNIČKOG INKUBATORA PLOČE

0

Glavni projekt Poduzetničkog inkubatora Ploče završen je u skladu sa zadanim rokovima, obaviješteni smo iz Dubrovačko-neretvanske županije. Projektnu dokumentaciju izradio je projektantski ured Sulic & Co., a financirala ga je Dubrovačko-neretvanska župnija.

Početkom 2016. godine očekuju se prvi natječaji za financiranje tehnoloških parkova, poduzetničkih inkubatora i akceleratora iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Investitor Dubrovačko-neretvanska županija je već podnijela zahtjev za građevinsku dozvolu, te će natječaj dočekati s potpunom dokumentacijom.

Riječ je o projektu vrijednom desetak milijuna kuna u kojem je partner Grad Ploče, koji je i dao zemljište za projekt. Samim projektom biti će omogućeno mladim poduzetnicima i poduzetnicima i obrtnicima početnicima besplatan ili jeftin najam poslovnog prostora za razvoj svojih poduzetničkih projekata i inicijativa, te će biti sufinancirani troškovi poslovanja. Poslovanje inkubatora vodit će županijski Centar za poduzetništvo. Ovaj projekt bio je među 52 odabrana projekta u Hrvatskoj, kojem je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo tehničku pomoć u svrhu bolje pripreme za EU fondove.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply