TROJE ALBANSKIH DRŽAVLJANA ILEGALNO U PLOČAMA

0

Policijski službenici Policijske postaje Ston dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo krađe.

Policija ga sumnjiči da je tijekom popodnevnih sati 17. listopada, iskoristivši odsustvo ukućana, iz obiteljske kuće sa područja Pelješca otuđio domaći i strani novac, oštetivši 58-godišnjeg vlasnika za iznos od oko 150 000 kuna.

Sav otuđeni novac je pronađen kod osumnjičenog i vraćen je vlasniku, a policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

– Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su u tri odvojena slučaja spriječili ukupno 7 albanskih državljana u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.

U prvom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Gruda u mjestu Gruda zaustavili osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka koje je prethodno zamijećeno prilikom ukrcavanja dvoje putnika u mjestu Palje Brdo. Vozilom je upravljao državljanin Albanije koji je zakonito ušao u RH preko GP Karasovići, a kao putnici u vozilu su se nalazila dvojica albanskih državljana za koje je kriminalističkom obradom utvrđeno da su državnu granicu između Crne Gore i RH prešli nezakonito, pješice u blizini GP Karasovići.

U drugom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Ploče prilikom kontrole vozila na trajektnom pristaništu u Pločama u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka zatekli četvero albanskih državljana. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je troje putnika nezakonito prešlo državnu granicu u blizini GP Karasovići, dok im je vozač pomagao u nezakonitim migracijama.

U trećem su slučaju policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik na autobusnom kolodvoru u Dubrovniku zatekli dvoje albanskih državljana koji u svojim putnim ispravama nisu imali ulazni pečat RH, a za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su nezakonito ušli u RH iz pravca Crne Gore i to pješice sjeverno od GP Karasovići.

Dvojica vozača prekršajno su sankcionirana zbog pomaganja u nezakonitim migracijama, dok je sedmorici albanskih državljana određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je najavljena njihova readmisija u Crnu Goru.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply