OPERATIVNA AKCIJA „PORAT 2015“

0

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, danas 31. listopada, održana je konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati operativne akcije „PORAT 2015“.

Na konferenciji su govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković, voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl i voditelj Odjela mobilne jedinice carine Pero Perić.

0

Temeljem početnih saznanja policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koja su ukazivala na postojanje organizirane skupine hrvatskih i crnogorskih državljana koji se bave krijumčarenjem i preprodajom većih količina kokaina za ilegalno narko tržište Republike Hrvatske i Crne Gore u srpnju ove godine, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta započela je operativna akcija „PORAT 2015“. Akcija je rezultirala uhićenjem četiri muške osobe na području Republike Hrvatske i to trojicom hrvatskih i jednim crnogorskim državljaninom za kojeg se osnovano sumnja da je sa spomenutim hrvatskim državljanima organizirao zločinačko udruženje radi nabave kokaina i njegove daljnje preprodaje u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Dubrovnika uhićen je jedan državljanin RH i jedan državljanin Crne Gore kod kojih je pronađen 1 kg kokaina vrlo visoke čistoće. Također jučer, po prethodnim saznanjima, pozivu i uputama policijskih službenika, u prostoru strojarnice jednog putničkog broda djelatnici carine pronašli su skrivena 3 kg kokaina vrlo visoke čistoće.

1

U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja 9.listopada ove godine policijski službenici ove PU su na trajektnom pristaništu u Pločama, po izlasku s trajekta, zatekli dvoje hrvatskih državljana u posjedu 500 grama kokaina vrlo visoke čistoće, te su isti uhićeni i uz kaznenu prijavu privedeni Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Dvojica jučer uhićenih se također sumnjiče da su krajem rujna ove godine na području Dubrovnika prodali 1 kg kokaina dvojici kupaca, hrvatskih državljana, kod kojih je droga pronađena i oduzeta, a oni su uhićeni i kazneno procesuirani.

U provođenju ove operativne akcije ukupno je pronađeno i oduzeto 5,5 kg kokaina vrlo visoke čistoće čija bi vrijednost u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 3 340 000 kuna.

Protiv trojice osumnjičenih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava zbog počinjenog zločinačkog udruženja iz čl. 328 KZ-a u svezi kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190 st. KZ-a.

3

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply