HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA NAJSNAŽNIJA JE ORGANIZACIJA KOJA BAŠTINI SUVREMENU HRVATSKU DRŽAVU

0

Ovo je vrijeme prijelaza, obračuna i prekida, a kao takvo obilježeno je nemirima i traženjima. Da se nađe izlaz, te zadovolji jedno i drugo, staro i novo, spaja se i navrće, često puta i ono što je sasvim suprotno i nespojivo.
Centralna točka i izvorište svih nesporazuma i radikalnih razlika, moram otvoreno reći, u Hrvatskoj je: konzistentna i uvijek antisuverenistička politika, koju provodi i provodio je SDP. Za provođenje vlasti u Hrvatskoj potrebni su čvrsti nacionalni TEMELJI, oko kojih, nikako, ne bi smjeli biti važniji sporovi. Čvrsto sam za nacionalno jedinstvo, temeljeno na jasnom identitetu hrvatskog naroda. Odsutnost takvih temelja, vodi ka bipolarnosti i nesporazumima. Mnogi se, još uvijek nisu pomirili sa činjenicom da je Država Hrvatska stvorena. Temeljem političkog jedinstva, prvi put u tisućgodišnjoj povijesti, stvorili smo: slobodnu, samostalnu i suverenu državu. Zašto su poslije nastupile tolike političke suprotnosti?
U Hrvatskoj nema klasičnih ideoloških podjela. Ima samo različitih svjetonazora u politici ljevice i desnice. U stvarnim idejnim i svjetonazorskim pitanjima: kao što su porezi, utjecaj Države na ekonomiju, civilno društvo, odnos prema tradiciji, obitelji, u Hrvatskoj je to pitanje odnosa prema nacionalnoj državi.
U mnogim, gotovo svim, uređenim državama svijeta, sve politike, neupitno, polaze od IMPERATIVA VLASTITE DRŽAVNOSTI I NJEGOVOG JAČANJA, razvoja i zaštite, a u Hrvatskoj te razlike polaze od elementarne pozicije-TREBA LI NAM ILI NE SAMOSTALNA DRŽAVA, ili nam treba savez s bivšim agresorom. Politika regionalne suradnje je cilj slabljenja hrvatske Države, s namjerom uništavanja hrvatskih interesa u BiH, a legalizacija velikosrpske ideje, a time povratnom stegom, trajno, strateški RH. učiniti slabom i ranjivom, te metom novih agresivnih posezanja za njenim teritorijem u bližoj i daljnjoj budućnosti.
Hrvatska Demokratska Zajednica je najsnažnija organizacija, dovoljno organizirana, A BAŠTINI SUVREMENU HRVATSKU DRŽAVNOST! Samo HDZ može biti adresa kritika, adresa savjeta, adresa zahtjeva i adresa s kojom nacija još uvijek smije razumno očekivati PREUSMJERAVANJE ovakvih razornih političkih tijekova.
Ovakav HDZ, sa ovakvom percepcijom u javnosti: NE MOŽE! Nije dovoljno samo po sebi osvojiti vlast, , ni povijesno odgovorno s konsezusom na pogrešnim adresama. Današnj HDZ mora se riješiti korumpiranih političara u vrhu stranke. Treba ih se riješiti na svim razinama unutar stranke. Ne vidi se da stranka ima koncentriran minimum pameti, s nacionalnom kompentencijom i koncetracijom.
Predsjednik stranke gosp. Tomislav Karamarko, kao najnegativniji političar , s lošom percepcijom u javnosti treba pod hitno podnijeti ostavku. Zbog njega smo, dobrim dijelom, osvojili minimum glasova na proteklim izborima, te omogućili da lista MOST , koja je okupila nekoliko poznatih ljudi, iskoristi iskazani prijezir prema vodećim političkim blokovima postavši poligon za skupljanje kaznenih glasova.
Most nije politička integracija, niti je nastao na kompaktnoj ideji, niti ima političku platformu, niti je zbog toga požnjeo uspjeh. On je jednostavno stjecajem okolnosti sa uporištem u nekoliko lokalnih sredina uspio okupiti nekoliko poznatih ljudi i medijski jakom promocijom došao do glasova. Praveći od njega alatku za ometanje HDZ-ea, praveći nacionalno uporište velikog bunta, ne shvaćajući preozbiljno da su u stanju preuzeti na leđa samare, koje nisu u stanju nositi.
Dr. Filip Šalinović

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply