U METKOVIĆU ODRŽANA PROMOCIJA FILMA „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA”

0

U Gradskom kulturnom središtu Metković danas je prikazan igrano-dokumentarni film „Živim život bez nasilja“. Film je nastao suradnjom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima, a posvećen je tragično preminulom 17-godišnjem Miroslavu Tunjiću kojeg su prije pet godina pretukla dva mladića, od kojih posljedica je Miroslav preminuo.
Riječ je o filmu koji je izgrađen kao spoj dokumentarnih snimki i igranih dijelova koji zajedno čine prezentaciju svega do sada provedenog u istoimenom nacionalnom preventivnom programu „Živim život bez nasilja“, s konačnom svrhom da se ukaže na trajne posljedice koje nasilje ostavlja te da se zajednica potakne na sustavni angažman u izgradnji kulture nenasilja.
151204film (1)Nakon projekcije filma uručene su zahvalnice učenicima koji su kroz vlastitu impresiju izradili likovne i literarne radove na temu nenasilja, tolerancije i nediskriminacije i time su od strane povjerenstva koje su činili predstavnici obrazovnih institucija i policije odabrani za „promotore nenasilja“. One su: Lucija Dragobratović i Tamara Matuško učenice osmog razreda Osnovne škole Stjepan Radić iz Metkovića i Iva Senta, učenica prvog razreda Gimnazije Metković, a koja je u svibnju u kinu Europa u Zagrebu dobila nagradu za drugi najbolji likovni rad učenika u Hrvatskoj.
Na promociji filma prisustvovali su učenici Osnovne škole Stjepan Radić, predstavnici lokalne samouprave, policije, predstavnici obrazovnih institucija, socijalne skrbi, zdravstva i crvenog križa, a poseban gost na promociji filma bio je Mario Bjeliš, trener Rukometnog kluba Metković 1963 koji je spomenutim učenicama uručio zahvalnice za doprinos nenasilju.
Na kraju programa svoj doprinos nenasilju glazbom su uveličali učenici Osnovne Glazbene škole Metković.
151204film (3)O projektu „Živim život bez nasilja“
Cilj projekta „Živim život bez nasilja“ je prevencija svakog oblika nasilja i izgradnja kulture nenasilja kod mlade populacije. Ovaj nacionalni preventivni projekt provodi se već petu godinu zaredom na razini cijele Hrvatske, a obuhvaća čitav niz aktivnosti kao što su interaktivne radionice koje se provode u odgojno-obrazovnim ustanovama, umjetničko-edukativni program koji uključuje predstavu Zijada Sokolovića „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ te glazbeno scenski program pijaniste Matije Dedića i glumca Zlatana Zuhrića i grupe Apokalipso.
151204film (4) 151204film (5)Ministarstvo unutarnjih poslova je na najpopularnijoj društvenoj mreži Facebook otvorilo stranicu spomenutog projekta pod nazivom „Živim život bez nasilja“. Na linku facebook.com/zivim.zivot.bez.nasilja. možete pratiti najnovije vijesti, pročitati najave događanja u sklopu projekta, te pregledati galerije fotografija nakon provedenih aktivnosti.
PS za odnose s javnošću
Andrijana Biskup

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply