PUNE RUKE POSLA ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE U PLOČAMA

0

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče 55-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u BiH sumnjiči se za tri kaznena djela i to krivotvorenje isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i utaju poreza ili carine.

Sumnjiči se da je od početka lipnja 2006. do sredine kolovoza 2010. godine, temeljem pribavljenih krivotvorenih isprava iz katastra u Bosni i Hercegovini, u carinarnici Ploče ishodovao evidencijske listove o pograničnom prometu, a potom i dodatne specifikacije, temeljem kojih je koristio carinsku povlasticu i u RH uvozio poljoprivredne proizvode, izbjegavajući plaćanje poreza i carine, čime je ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 486 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom osumnjičenom za kazneno djelo računalne prijevare.

Naime, sumnjiči se da je prilikom rada u trgovini došla da podataka kreditne kartice starije ženske osobe, koje podatke je zlouporabila putem Internet servisa za klađenje i u četiri navrata uplatila novac na račun jedne sportske kladionice.

Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply