ANA MUSA DAJE PUNU PODRŠKU MINISTRU DOBROVIĆU

0

Napokon smo dobili ministra po mjeri svih, i odlučnog  u provođenju politike održivog razvoja i stalnom unapređenju sustava zaštite okoliša. Ministar zaštite okoliša i prirode dr.sc  Slaven Dobrović je doista nešto najbolje što se dogodilo Hrvatskoj, kako je izjavio Vjeran Piršić iz Eko Kvarnera.

Nakon ministrove izjave da će se najvjerojatnije  odustati od Plomina C i termoelektrane u Pločama, i najavi o radikalnoj promjeni u hrvatskoj energetskoj politici te okretanju prema obnovljivim izvorima energije, moćni energetski lobi već je započeo napade na njega  sa lažima i obmanama kako to samo plaćenici mogu i znaju.

Ovaj moćni energetski lobi sa svojim medijima na čelu, ne mari za dobrobit Hrvatske i njenih građana jer se upravo zamahom obnovljivih izvora očekuje snažan gospodarski razvoj. Ministra Dobrovića napadaju  baš za ono što oni rade: za zastupanje tuđih interesa.

Kao  aktivistkinja  i volonter sam već punih 20 godina u zaštiti okoliša, i dižem svoj glas u obranu ministra Dobrovića, čovjeka koji mi u ovih 25 godina Hrvatske samostalnosti  prvi puta  ulijeva apsolutno povjerenje da će sigurno  znati i htjeti  provesti  dugoročne ciljeve zaštite okoliša: sačuvati i unaprijediti  kakvoću, voda, mora, zraka i tla,održati postojeću biološku raznolikost, sačuvati prirodne zalihe, a osobito integritet  i značajke područja posebnih prirodnih  vrijednosti (more, obala, otoci), ali će se brinuti i za održivi razvoj zemlje.  Vjerujem da će ministar dr.sc. Slaven Dobrović  u  Hrvatsku konačno uvesti mjere EU-a za poboljšanje okoliša, jer je  pitanje okoliša izuzetno važno,  pogotovo problemi onečišćenja vode, iscrpljivanja prirodnih resursa, te povećanja količine otpada.

Pozivam sve udruge za zaštitu okoliša i sve  novinare da pomognu ministru Dobroviću  u provođenju nove, zdrave i Europske politike zaštite okoliša.

Iz Dubrovačko neretvanske županije, iz udruge Lijepa Naša za županiju šaljem svoje iskrene želje za uspjeh, spremnost na pomoć i apsolutnu potporu novoj politici zaštite okoliša u Hrvatskoj. S poštovanjem, Ana Musa iz Ploča

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply