PLOČANIN OSUMNJIČEN ZA PRANJE NOVCA

0

– Policijski službenici Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo pranje novca.
Sumnjiči se da je s ciljem preuzimanja i prijenosa novca, krajem srpnja prošle godine otvorio devizni račun u jednoj banci, a na koji račun je isti dan pristigla devizna doznaka iz Velike Britanije u iznosu od preko 37 000 eura. Dio novca osumnjičeni je doznačio nepoznatoj osobi u Gruziji dok je za sebe zadržao iznos od 8 000 eura.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
– U subotu, 6. veljače, tri su osobe u tri odvojena slučaja spriječene u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.
U prvom se slučaju radi o 30-godišnjem albanskom državljaninu koji je državnu granicu između Crne Gore i RH pokušao prijeći koristeći se krivotvorenom albanskom putnom ispravom.
U drugom se slučaju radi o 33-godišnjem albanskom državljaninu koji je prilikom ulazne granične kontrole na GP Karasovići policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu albansku vozačku dozvolu.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave obojica albanskih državljana su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
U trećem se slučaju 26-godišnji državljanin Kosova prilikom ulazne granične kontrole poslužio tuđom albanskom putnom ispravom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe osobne isprave predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Tjedno izvješće za promet

– U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća. Radi s o 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 6 s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba teže, a 4 ih je lakše ozlijeđeno.
– Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 425 represivnih mjera od čega izdvajamo 146 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 13 mjera poduzetih zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
– U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 5. veljače, oko 15.45 sati na Korčuli dvije su osobe teže ozlijeđene.
Do prometne nesreće je došlo kada se 18-godišnjak osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka kretao Dubrovačkom cestom te je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i vozilom udario u betonski ogradni zid gdje je vozilo ostalo okrenuto na bočnoj strani.
Teže tjelesne ozlijede zadobili su 18-godišnji vozač i njegova 44-godišnja suputnica koji su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na liječenju u splitskoj bolnici.

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply