ŽUPANIJA OSIGURALA 470 TISUĆA EURA ZA POBOLJŠANJE TERETNOG PROMETA

0

160215lukamt_ (1) U Luci Metković su otvoreni radovi u sklopu projekta Easyconnecting, financiranog iz IPA programa Jadranska prekograničnog suradnja. Projekt vodi Dubrovačko-neretvanska županija, a svrha mu je predložiti određena rješenja za poboljšanje teretnog prometa, prateće infrastrukture i usluga.
Projektom se žele implementirati nove Europske transportne politike i preporuke: fokusiranje na glavne teretno-prometne koridore, poticanje intermodalnosti i razvijanje logističkih centara; u njemu sudjeluje 15 partnera iz više mediteranskih zemalja.
Pripadajući budžet je 470 tisuća eura, od čega 400 tisuća eura financira Europska unija, a preostalih 70 tisuća Dubrovačko-neretvanska županija.
Do sada su, kao dio projektnih aktivnosti, izrađene tri studije na hrvatskom i engleskom jeziku koje se bave uskim grlima na prometnom pravcu, preporukama za poticanje intermodalnosti i analizom tijeka tereta preko luke Ploče. Preostalo je izraditi posebnu studiju koja propisuje metodologiju cost-benefit analiza u sektoru transportu.
160215lukamt_ (3)Danas otvoreni radovi vrijedni su 200 tisuća eura, a njima će se obnoviti dio ulazne prometnice u luku, kolne vage i manipulativnog prostora oko silosa, zamijeniti sigurnosna ograda i ulazne rampe, te postaviti nova rasvjeta i video nadzor. Izvođač radova je tvrtka Trag d.o.o., odabrana temeljem javnog natječaja, a nadzor nad radovima obavit će tvrtka Trames d.o.o.
Sve projektne aktivnosti predstavili su zamjenica župana Marija Vučković i voditelj projekta Čedo Vučković, tijekom konferencije za tisak koja se održala u Hotelu Narona u Metkoviću. Na konferenciji su još sudjelovali i ravnatelj Lučke uprave Ploče Svemir Zekulić i član Uprave Luke Ploče Tomo Krilić, koji su bili suradnici u ostvarivanju projekta, te obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Metkovića Katarina Ujdur koja je iskazala zadovoljstvo početkom revitalizacije luke Metkovic.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply