PREKRŠAJNO SANKCIONIRANO 15 ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA

0

U jutarnjim satima u petak, 19. veljače, policijski službenici Policijske postaje Gruda, na državnoj cesti D-8 u mjestu Gruda, zatekli su dvoje državljana Alžira za koje je utvrđeno da su državnu granicu između Crne Gore i RH prešli nezakonito, pješice preko brda Debeli Brijeg.

Dvojici državljana Alžira određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 19 prometnih nesreća. Radi s o 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a 8 ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 621 represivnu mjeru od čega izdvajamo 165 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 17 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 18 vozača i 2 vozila.

U noći sa subote na nedjelju 20./21. veljače na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača kada je prekršajno sankcionirano 49 vozača od kojih njih 15 po akciji, odnosno zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom današnjeg dana na području Postaje prometne policije Dubrovnik provest će se akcija pojačanog nadzora teretnih vozila i tehničke ispravnosti vozila.

Tijekom sutrašnjeg dana, 23. veljače, na području Postaje prometne policije Dubrovnik provest će se akcija pojačanog nadzora korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply