120 REPRESIVNIH MJERA ZBOG KORIŠTENJA MOBITELA U VOŽNJI

0

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 49-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela i to krivotvorenje službene ili poslovne isprave i zlouporabu položaja i ovlasti, dok se dvojica muškaraca u dobi od 64 i 40 godina sumnjiče za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.
Naime, 49-godišnjak se sumnjiči da je, kao predsjednik skupštine sportskog kluba u Metkoviću, u razdoblju od sredine veljače do sredine svibnja 2013. g., krivotvorivši podatke u ispravama kluba, te prekoračenjem svojih ovlasti, protupravno prisvojio 20.000 kuna.
Nadalje, utvrđeno je da druga dvojica osumnjičenih, kao predsjednici uprave kluba, nisu vodili poslovne knjige koje su po zakonu imali obvezu voditi.
Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

– Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom s područja Vukovarske županije koja se sumnjiči da je 31. prosinca prošle godine, prilikom dočeka Nove godine na Stradunu, iskoristivši gužvu, iz torbe 19-godišnjakinje otuđila mobitel, oštetivši je za iznos od 2.500 kuna.
Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krađe policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
– Tijekom jučerašnjeg dana dvoje građana s područja Dubrovnika i Metkovića policiji su dragovoljno predali 3 ručne bombe, protu-pješačku minu i 52 komada raznog streljiva.
– U jučer provedenoj akciji pojačanog nadzora korištenja mobitela za vrijeme vožnje policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik poduzeli su 132 represivne mjere od kojih 120 po zadaćama akcije, odnosno zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply