ŠTANDOVI OSTAJU

0

Štandovi uz magistralnu cestu između Opuzena i Komina ostaju do daljnjega. Nakon što je Slobodna Dalmacija objavila priču o ljudima, koji za kruh zarađuju prodajući voće i povrće uz cestu, a koje Hrvatske vode žele deložirati uz obrazloženje da smetaju toku Neretve pokrenule su se nadležne službe. U srijedu je održan sastanak predstavnika standovi3Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta, županije Dubrovačko-neretvanske, gradonačelnika Opuzena i Ploča na kojem je odlučeno da će štandovi ostati na postojećim mjestima sve dok se ne uredi nova lokacija, koja je određena kojih stotinjak metara nizvodno. Ovu vijest okupljenim vlasnicima štandova, koji su policiji prijavili prosvjedno okupljanje priopćio je gradonačelnik Ploča, Krešimir Vejić, koji im je i do sada davao bezuvjetnu podršku.
– Nama je cilj da ljudi rade i zarađuju, kazao je Vejić na opće oduševljenje okupljenih. Ne vidim razlog da se ne uredi jedna povoljnija lokacija na kojoj ćete nastaviti prodavati svoje proizvode, najlakše je nešto ukloniti ili srušiti i onda od toga nema nitko koristiti ni lokalna uprava ni država, kazao je Vejić, koji je apelirao i na vodopravnu inspekciju da pokaže razumijavnje za štandove i ljude koji na njima rade.
– Svako radno mjesto je veliko jer od štandova žive brojne obitelji. Nikome nije u interesu da se štandovi uklone. Mislim da treba odrediti prijelazni rok od mjesec ili dva dana da se uredi ugibalište na koje će se preseliti štandovi, istaknuo je Vejić, naglašavajući da je grad Ploče zainteresiran da se pomogne vlasnicima štandova. Unatoč svemu vlasnici štandova se boje izvršenja naloga vodopravne inspekcije, kojima im je naloženo da uklone svoje objekte uz prijetnju novčanom kaznom od 25 tisuća kuna. Stoga se svi nadaju da će sporna rješenja biti ukinuta.
standovi2U ime okupljenih gradonačelniku Vejiću na pomoći i razumijevanju zahvalio je Predrag Petrić.
– Naša poruka je da želimo legalno raditi. Ne želimo ništa na crno. Imamo registrirane obrte i stojimo iza svojih riječi. Plaćamo državi poreze i na ovaj način promoviramo Hrvatsku, kazao je Petrić.
Svi okupljeni su se još jednom složili da je štand prodaja, odnosno najduža hrvatska tržnica zaštitni znak doline Neretve i da je treba sačuvati kao dio turističke ponude.
Stanislav SOLDO

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply