UMANJIO STEČAJNU MASU TRGOVAČKIH DRUŠTAVA ZA 49 MILIJUNA KUNA

0

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije 47-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo prouzročenje stečaja, a 47-godišnjakinja za kazneno djelo pomaganje u vezi prouzročenje stečaja.
Naime, 47-godišnjak se sumnjiči da je, kao odgovorna osoba dva trgovačka društva, u stanju prezaduženosti i blokade žiro računa, prividno prodao imovinu drugim trgovačkim društvima bez da je kupac ispunio ugovornu obvezu plaćanja ugovorene cijene čime se stečajna masa trgovačkih društava umanjila za ukupan iznos od preko 49 milijuna kuna.
Nadalje, 47-godišnjakinja se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkih društava-kupaca, temeljem potpisanih ugovora o kupoprodaji pristala na gore spomenutu kupnju iako je znala da nemaju financijska sredstva kojim bi izmirili nastale obveze, čime je prvoosumnjičenom pomogla u umanjenju stečajne mase.
Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.


– Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjom hrvatskom državljankom s prebivalištem u BiH koja se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.
Utvrđeno je kako je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Pločama, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi od početka siječnja 2009. do kraja veljače 2014. g. podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen, čime je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje oštećen za iznos od oko 21 tisuću kuna. Također se sumnjiči da je od početka siječnja 2010. do kolovoza 2014. g. na štetu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ostvarila zdravstvenu zaštitu u iznosu od preko 8 tisuća kuna.
Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.


– Tijekom sutrašnjeg dana, 26. veljače, na području Postaje prometne policije Dubrovnik, Policijske postaje Ston i Policijske postaje Korčula provest će se akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply