SVETA MISA I DOKUMENTARNI FILM POVODOM OBLJETNICE ROĐENJA O. ANTE GABRIĆA

0

Na inicijativu Hrvatske udruge Benedikt i Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu, povodom obljetnice rođenja poznatog hrvatskog misionara o. Ante Gabrića, u ponedjeljak, 29. veljače 2016., s početkom u 18 sati u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, održat će se sveta misa, koju će predvoditi don Mato Brečić, duhovnik sjemeništa.

Po završetku svete mise, u 19 sati, u velikoj sjemenišnoj dvorani prikazat će se dokumentarni film „Tamo gdje palme cvatu“ scenaristice Ljiljane Bunjevac Filipović.

”Postao je Indijac i ostao Hrvat…uvijek je govorio da ima dvije domovine, Hrvatsku i Indiju. Gradio je ceste, otimao zemlju Gangesu, podizao naselja, organizirao škole, propovijedao Evanđelje u najudaljenijim krajevima Bengalske prašume… najpoznatiji hrvatski misionar, a opet tako se malo o njemu zna…”, stoji u najavi dokumentarnog filma ”Tamo gdje palme cvatu”.

U filmu se radi o ocu Anti Gabriću, a  snimljen je u Indiji u župi Mariapolly gdje je otac Ante proveo svoje posljednje godine života i svećeništva, te u njegovom rodnom Metkoviću. U Indiji je pokopan s grudom hrvatske zemlje i bočicom Jadranskog mora koje je ponio sa sobom kada je dolazio u Indiju, onako kako mu je i bila želja.

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu na ovaj način želi pokazati da se nikada ne smije zaboraviti život i djelo našeg velikog Neretvanina, misionara oca Ante Gabrića.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply