HSLS NE ZANIMAJU MOĆNI LOBIJI U PLOČAMA

0

Na izborno osnivačkoj skupštini Hrvatske socijalno liberalne stranke – ogranak Orebić za predsjednik je izabran Tomislav Ančić, dva potpredsjednika su Kristijan Kapiteli i Ivica Čolić Bobanović, tajnik je Asja Perčić, rizničar Kristina Ravlić, a tri člana izvršnog odbora su Leo Medović, Ante Vidulin i Milan Šabić, dok su tri člana Nadzornog odbora Ivica Radović, Boris Poluta i Nediljko Ćendo.

Pred vise od 50 prisutnih izbornu skupštinu je otvorio  predsjednik HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Gjaja koji je rekao da mu je drago da je u Orebiću i što je obnovljen ogranak  u tom mjestu, te što nakon dugo vremena HSLS ima svog načelnika u županiji. Nazočnima se obratio i prvi predsjednik ogranka u Orebiću Boris Poluta te Ivica Radović, prvi predsjednik Općinskog vijeća Orebića.

Oni su, također, izrazili zadovoljstvo sto se ogranak nakon deset godina obnovio i daju bezrezervnu podršku novom vodstvu HSLS-a. Vicko Ivančević nije krio zadovoljstvo izbornom skupštinom  u  Orebiću te je zahvalio načelniku sto je ušao u HSLS. Dario Hrebak saborski zastupnik HSLS-a i potpredsjednik HSLS-a rekao je da treba razmišljati o budućnosti HSLS-a jer je to zdravi dio Hrvatske. „HSLS je glas razuma da se okrenemo temama gospodarstva. HSLS se zalaze za podizanje standarda građana Hrvatske“, naglasio je Hrebak. Predsjednik HSLS-a , saborski zastupnik, predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor rekao je da je HSLS nastao kao otpor bivšem režimu. „Budimo ponosni na naše osnivače kako u Orebiću tako i u Hrvatskoj. Radi interesa stranke i države ušli smo u Domoljubnu koaliciju. Ne trebaju nam ideološke podjele, treba vise razmišljati o stvaranju novih radnih mjesta. HSLS je stranka centra i razuma.

hsls 0 2

Narod mora imati svoju povijest, ali to ne treba biti glavno pitanje već se treba baviti pitanjem kako će nam djeca živjeti u Hrvatskoj. Mi živimo u liberalnoj demokraciji, ona nema alternativu sve ostalo bi bilo oblik diktature. Nije danas lako biti načelnik općine s malim proračunom a zahtjevi i očekivanja su velika. Mi moramo svima omogućiti da žive normalno, važna nam je i zaštita okoliša. HSLS je protiv termoelektrane u Pločama, želimo živjeti od poljoprivrede i turizma ne zanima nas utjecaj velikih i moćnih lobija. HSLS je politička budućnost Hrvatske, koja nudi umjerenu i razvojnu politiku. Drago mi je što je gospodin Ančić kao nezavisni izborni pobjednik upravo HSLS prepoznao kao stranku kroz koju može djelovati i ostvariti svoje razvojne programe. Posebno mi je drago sto je Hrvatski branitelj a i sam sudionik Domovinskoga rata od 1991godine“, rekao je Kosor.

Tomislav Ančic načelnik Orebića i predsjednik HSLS-a u Orebiću se zahvalio svima što su ga podržali. „Hvala vam što ste se okupili u ovoliko velikom broju, posebno pozdravljam dame iz inicijative oboljelih od raka. HSLS je nekad bio važan čimbenik u Orebiću a bit će opet. Mi se moramo posvetiti programima koji ce razvijati naš Orebić jer je to garancija i novim radnim mjestima. Bitni su nam privreda i gospodarstvo, ne želimo se dijeliti na mi ili oni. Jako nam je bitna prometna povezanost, imamo pripremljene projekte koje ćemo zasigurno realizirati“, istaknuo je Ančić.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply