U SRIJEDU U PLOČAMA POJAČAN NADZOR BRZINE KRETANJA VOZILA

0

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tri su osobe u tri odvojena slučaja spriječene u pokušaju nezakonitog ulaska u RH.
Radi se o dvoje albanskih državljana koji su u jutarnjim satima jučer, 28. veljače, prilikom ulazne granične kontrole, na MCGP Zaton Doli policijskim službenicima na uvid dali krivotvorene albanske putne isprave i 39-godišnjem državljaninu Albanije koji je u ranim jutarnjim satima u petak, 26. veljače zatečen na državnoj cesti D-8 u mjestu Gruda u Konavlima, a za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je prethodno nezakonito prešao državnu granicu između Crne Gore i RH.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave dvoje albanskih državljana su uz kaznene prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je 37-godišnjem albanskom državljaninu rješenjem o protjerivanju određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je postupkom readmisije predan policijskim službenicima Crne Gore.
Tjedno izvješće za promet
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća. Radi s o 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 5 ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 611 represivnih mjera od čega izdvajamo 184 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine i 13 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 14 vozača i 6 vozila.
Tijekom četvrtka i petka, odnosno 25. i 26. veljače na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila kada je prekršajno sankcionirano 82 vozača od kojih njih 54 po akciji, odnosno zbog prekoračenja brzine kretanja vozila.
U srijedu, 2. ožujka na području Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče provest će se akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply