TRAŽIMO RAZRJEŠENJE DIREKTORA RADIO POSTAJE PLOČE I OČITOVANJE RAVNATELJICE PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA

0

Tražimo razrješenje direktora Radio postaje Ploče Jasena Brajlovića i očitovanje ravnateljice gradske ustanove Pučkog otvorenog učilišta Marije Grgurinović Bebić vezano za sudski postupak kojeg je ravnateljica kao tužiteljica pokrenula i vodila protiv svog bivšeg poslodavca, gradske tvrtke RPP-tuženik.
Razlozi su opravdana sumnja u političku korupciju i pogodovanje koja proizlaze iz rješenja općinskog suda u Metkoviću u navedenom predmetu.
Nakon što je sadašnja ravnateljica gradske ustanove POU, kao bivša zaposlenica gradske tvrtke RPP, tužila istu zbog odluke o izricanju disciplinske mjere zanemarivanja radnih obveza te neprimjerenog ponašanja, koju joj je izrekao bivši direktor RPP, ista je dobila pravorijek u rješenju općinskog suda u Metkoviću 18.03.2015. kojom je tužba u cijelosti odbačena. Sumnja na pogodovanje, političku korupciju te trgovanje interesom proizlazi iz obrazloženja rješenja kojeg je donijela sutkinja općinskog suda u Metkoviću u kojem se navode, čak i za hrvatske prilike, nevjerojatne činjenice, a mjesto im je u rubrici „vjerovali ili ne“, te će zasigurno ući u anale hrvatske sudske prakse. U rješenju stoji da dan prije zadnjeg ročišta, sadašnji direktor RPP Jasen Brajlović kao tuženik, otkazuje punomoć dotadašnjem odvjetniku i u maniri „dobrog“ gospodara priznaje tužbeni zahtjev tužiteljice (ravnateljice). Kako bi prethodno navedeno blio još bizarnije, podnesak s priznanjem tužbenog zahtjeva “tuženik“ Brajlović sudu dostavlja na memorandumu opunomoćenika (odvjetnika) angažiranog u ovom slučaju od strane tužiteljice!? Unatoč Brajlovićevom svesrdnom trudu da izgubi predmetnu parnicu, sud presuđuje u korist tuženika RPP te odbacuje tužbu bivše djelatnice RPP, a sadašnje ravnateljice POU. Na kraju da apsurd bude veći, pobrinuo se direktor Brajlović odbijajući na sudu popisati trošak postupka koji treba platiti tužiteljica, čime čini direktnu materijalnu štetu gradskoj tvrtki RPP koju zastupa. Istim postupkom čini direktnu materijalnu korist tužiteljici Mariji Grgurinović Bebić. Iz prethodno navedenog, jasna je i razvidna naša opravdana sumnja da se u ovom slučaju radi o pogodovanju, političkoj korupciji i trgovanju interesom.
Stoga tražimo i očekujemo javno očitovanje i žurnu reakciju gradonačelnika Vejića koji ujedno predstavlja Skupštinu društva RPP i Gradskog vijeća grada Ploča koje je imenovalo Ravnateljicu POU.

GO SDP Ploče

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply