U SUBOTU U PLOČAMA AKCIJA „MOPEDI I MOTOCIKLI U PROMETU“

0

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove će godine provesti promidžbeno preventivnu akciju „Mopedi i motocikli u prometu“.

Naime, dolaskom ljepšeg i suhog vremena stvaraju se povoljni uvjeti za vožnju motocikla i mopeda kada dolazi do češćeg stradavanja vozača ovih vozila, bez obzira jesu li oni ili vozači drugih vozila prouzročili prometnu nesreću.

S ciljem zaštite ove kategorije vozača, policija će tijekom narednih nekoliko dana za sve zainteresirane građane organizirati akcije gdje će građane upoznati s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća s posebnim naglaskom na vozače mopeda i motocikla. Posjetiteljima će se prezentirati pokazatelji o stanju sigurnosti cestovnog prometa te davati savjeti kako bi se spriječila nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu. Uz razni promidžbeni materijal, građanima će se prezentirati i ostala oprema i vozila kojim se policija koristi pri nadzoru prometa.  U provedbu akcije će, osim predstavnika policije, biti uključeni i predstavnici SHMP, auto škola, moto klubova i stanica za tehnički pregled, a akciji u Dubrovniku će se priključiti i predstavnici Udruge RODA koja će prisutnima prezentirati svoj djelokrug rada.

Akcije će se provesti prema slijedećem rasporedu:

  • Dubrovnik (na Pilama) sutra, u subotu, 7. svibnja od 9 do 12 sati,
  • Metković (Trg kralja Tomislava) sutra, u subotu, 7. svibnja od 10 do 12 sati,
  • Ploče (Obala dr. Franje Tuđmana) sutra, u subotu, 7. svibnja od 9 do 11 sati,
  • Ston (na platou trajektnog pristaništa u Orebiću) sutra, u subotu, 7. svibnja od 10 do 12 sati,
  • Korčula (na Trgu Pomirenja) u utorak, 10. svibnja od 10 do 12 sati.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže ovoj akciji  i upoznaju sa mjerama prevencije u prometu, kako bismo svi zajedno doprinijeli što boljem stanju sigurnosti u prometu na cestama naše Županije.

 

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply