166 VOZAČA PREKORAČILO BRZINU, 11 ALKOHOLIZIRANIH

0

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 28 prometnih nesreća. Radi s o 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 8 ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 453 represivne mjere od čega izdvajamo 166 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 11 zbog vožnje pod utjecajem alkohola i 61 mjera poduzeta zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Upozorenje pješacima i vozačima mopeda i motocikala 

Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnih uvjeta za vožnju motocikala i mopeda s jedne strane, te pješačenja s druge strane, u prvi plan ponovno izbija pitanje sigurnosti spomenutih skupina u prometu, stoga još jednom podsjećamo da se navedeni, ali i svi ostali sudionici u prometu pridržavaju prometnih propisa kojima je njihovo ponašanje regulirano.

Pješake, posebno one starije životne dobi i djecu, podsjećamo i savjetujemo da cestu obavezno prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima, da ne prelaze cestu kada je na semaforu znak crvenog svjetla za pješake, te da ne istrčavaju na cestu kako time ne bi ugrozili prvenstveno svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Kako bi se smanjio broj stradavanja i povećala sigurnost motociklista i mopedista u prometu apeliramo da vlasnici motocikala i mopeda provjere tehničku ispravnost svojih vozila, za vrijeme vožnje prilagode brzinu uvjetima na cesti, koriste zaštitnu opremu, upale dnevno svjetlo i ne upravljaju vozilima ako su umorni ili pod utjecajem alkohola.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.