OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU

0

Udruga za očuvanje neretvanske baštine Opuzen već tradicionalno sudjelovala je na trodnevnoj, jedanaestoj po redu spektakularnoj manifestaciji Gastro stol 2016, koja se, pred oko deset tisuća posjetitelja održala u Biogradu na Moru, a koju je, kao početak obilježavanja glavne turističke sezone, otvorio hrvatski ministar turizma Anton Kliman. U njegovu društvu su bili slovenski kolega Zdravko Počivalšek, gradonačelnici Biograda i Osijeka, Ivan Knez i Ivan Vrkić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Stipe Knežević, osječki dožupan Željka Kraljičak, gradonačelnici prijateljskih gradova iz Slovenije i Makedonije.

Šesnaestero Opuzenaca, članova Udruge, predstavilo se s nekoliko aktivnosti. Lađarice su sudjelovale na ceremoniji otvaranja manifestacije i sva tri dana su vozile neretvanske lađu. Uz to su promovilari poznati Maratona lađa na Neretvi, a legendarni meštar Pavo Rešetina prezentirao je kuhanje neretvanskoga brudeta od jegulje. Posjetitelji su, također, mogli kušati neretvanska vina i upoznavati baštinu Neretve. Predsjednik opuzenske Udruge Miljenko Milojko Glasović nije krio zadovoljstvo dojmovima iz Biograda. “Organizatori su nam se zahvalili i pozvali nas da dođemo i iduće godine, kada će na Maratonu lađa u ženkoj konkurenici nastupiti ekipa Biograda na Moru. Ovaj projekt ne bi mogli realizirati bez naših sponzora: Grad Opuzen, TZ Biograda, Neretvanski sliv, Tehnodelta, Poljopromet i CB Dado”, rekao je Glasović.

OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (1) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (2) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (3) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (4) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (5) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (6) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (7) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (8) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (9) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (10) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (11) OPUZENCI NA JEDINSTVENOM GASTRO SPEKTAKLU NA JADRANU (12)

Inače, jedinstveni gastro spektakl na Jadranu, Gastro stol 2016 – Festival izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora, već 11. godinu zaredom zajednički organiziraju Grad Biograd na Moru, Turistička zajednica i Sekcija ugostitelja. Na ovoj trodnevnoj manifestaciji osjeti se i doživi cijela Hrvatske kroz mirise i okuse bogate gastro ponude, zvuk folklora te sliku izvornog hrvatskog suvenira. Svaki proizvod sa sobom nosi povijest područja iz kojeg dolazi.

Dok su na glavnoj pozornici u ribarskoj luci, te onoj kod Gradske uprave, na pozornici nastupale klape Rišpet i Bunari, jedinstveni Kočani orkestar iz Ohrida i drugi, na glavnom mulu priređen je gastro show u velikom šatoru s kuhinjom na kojemu su pet sljedova od tune pripremali masterchefovi David Skoko, Veljko Barbieri i Dragan Jovanović te Mirko Poljak, Marin Banović, profesori i učenici Srednje škole Biograd.

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.