FOLKLORNA SEKCIJA KUD-A PLOČE U NIJEMCIMA

0

Članovi KUD-a Ploče, zahvaljujući Upravi KUD-a i voditelju Željanu Brljeviću, gostovali su u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Općini Nijemci, u mjestu Donje Novo selo, povodom manifestacije „Divan je kićeni Srijem“.

Pločane je ugostilo Folklorno društvo iz Donjeg Novog sela, prelijepo ih primilo i upoznalo s tamošnjim načinom života i običajima.

Na manifestaciji „Divan je kićeni Srijem“ KUD Ploče se predstavio s pjesmama i plesovima Donjega Poneretvlja, pa u tako izveli pjesme „Da mi je znati“ i „Sve se more“, te plesove „Momički“, Kuljanski“ i „Desanski“. Nastup u Nijemcima bio je prvi nastup obnovljenog KUD-a Ploče, a domaća publika dočekala ih je ovacijama.

KUD Ploče u Slavoiji (10) KUD Ploče u Slavoiji (11)

Inače, Folklorna sekcija KUD-a Ploče ponovno je započela s radom 2014. godine, nakon stanke od 1989. godine do tada, kada se djelovalo pod imenom KUD „Jadran“ Ploče. U sklopu društva djeluje i Ženska klapa „Pločanke“. Predsjednik KUD-a je Zdenko Jelavić, a tajnik Mirko Planinić. Voditelj Folklorne skupine poznati je Željan Brljević. Društvo broji 30 članova, a u protekle dvije godine obnovljenog rada posvetilo se obnavljanju kulturne baštine doline Neretve, susjedne Hercegovine, Dubrovačkoga primorja i otoka.,

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.