ZAPLJENJENO PREKO 14 KG MARIHUANE

0

Zapljenom preko 14 kg marihuane na MCGP Karasovići nastavljen niz zapljena većih količina droge na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske     

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići u subotu, 25. lipnja, oko 17 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji albanski državljanin.

Tijekom obavljanja granične kontrole posumnjalo se na krijumčarenje droge te je, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, obavljena detaljna pretraga vozila kada je pronađeno 12 paketa s ukupno 14 251 g marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, državljanin Albanije je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 59-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je u vremenskom razdoblju od studenog prošle godine do sredine lipnja ove godine iz otključanog podruma jednog ugostiteljskog objekta na području Dubrovnika iz rashladnih vitrina otuđio 82 bace skupocjenih vina i šampanjca čija se materijalna vrijednost procjenjuje na preko 180 tisuća kuna.

Osumnjičeni 59-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

– Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim da je u večernjim satima u utorak, 21. lipnja provalio u obiteljsku kuću na području Metkovića odakle je otuđio 1.400 kuna, osobne dokumente i bankovne kartice u vlasništvu 85-godišnjakinje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 17 prometnih nesreća. Radi s o 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 12 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 725 represivnih mjera od čega izdvajamo 323 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine i 19  mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 20 vozača i 2 vozila.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.