PLOČANSKA POLICIJA PROTIV 43-GODIŠNJAKINJE PODNIJELA KAZNENU PRIJAVU

0

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče 43-godišnjakinja je osumnjičena za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to krivotvorenje isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i utaja poreza ili carine.

Sumnjiči se da je od sredine svibnja 2007. do kraja veljače 2010. g.  temeljem pribavljenih krivotvorenih isprava ishodila evidentne listove u pograničnom prometu, a potom i dodatne specifikacije s kojim je koristila carinsku povlasticu i uvozila poljoprivredne proizvode u RH čime je u potpunosti izbjegla plaćanje poreza i carine, odnosno stekla protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 400 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

–    Policijski službenici Policijske postaje Gruda dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje čeških državljana u dobi od 29 i 33 godine osumnjičenim za kaznena djela krađe i teške krađe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 28./29. lipnja provalili u obiteljsku kuću na području Konavala, u vlasništvu 59-godišnjaka, odakle su otuđili fascikl s obiteljskim dokumentima i spisima vezanim uz kuću, te da su 29./30. lipnja iz otključanog vozila koje je bilo parkirano na području Konavala, otuđili torbu u kojoj  se nalazio mobilni uređaj i oprema za plažu u vlasništvu 38-godišnjakinje.

Otuđeni predmeti su pronađeni kod osumnjičenih te će biti vraćeni vlasnicima, a dvoje čeških državljana su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

Najava: Akcije prometne policije

Tijekom današnjeg dana prometna policija na području Ploča pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila, a tijekom noći sa subote na nedjelju, 2./3. srpnja na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.
Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.