PREDSTAVLJAMO ŽENSKU KLAPU ARIJA IZ OPUZENA

0

Ženska klapa Arija osnovana je u rujnu 2014. godine, spontanim dogovorom sadašnjih članica sa velikom željom da ožive klapsku pjesmu u Opuzenu.

Entuzijazma im  ne nedostaje, sastanci i probe se odvijaju do kasno u noć, jer su neke od članica klape majke, neke supruge, a neke zaposlene do kasnih sati. Ipak, uspjele su održati svoj prvi nastup 17. prosinca 2014. godine s gradskom glazbom Opuzen koja ih je nesebično uključila u svoj repertoar u već sad tradicionalnom Božićnom koncertu u holu osnovne škole u Opuzenu.

U 2015. godini su u sklopu Opuzenskog lita 2015.  nastupile kao gosti na koncertu Renate Sabljak i Đanija Stipaničeva. Osvojile su treću nagradu publike na Melodijama hrvatskoga juga 2015. Nastupale su u Rogotinu na obilježavanju 120. godina osnovne škole. Sudjelovale su na manifestaciji “Dani jegulje u Neretvi” u studenom. Božićne koncerte su održale u holu osnovne škole Opuzen zajedno sa gradskom glazbom Opuzen, u Slanom sa klapom iz Konavala i Slanog, te u Bijelom Viru. Sada uče nove pjesme, tradicionalne te moderne obrade i šire repertoar. Pokušat će neke od naših starih neretvanskih pjesama izvući iz zaborava, obraditi i snimiti u studiju. Sastav se svako nekoliko mijenja jer neke od njih postaju majke ili imaju druge obveze, no obično se nakon nekog vremena vrate u klapu.

Trenutno se spremaju za nastup na koncertu duhovne glazbe Maranatha, nastup u sklopu opuzenskog lita , te za Melodije hrvatskog juga 2016.

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.