POČINIO MATERIJALNU ŠTETU OD 574 TISUĆE KUNA

0

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju,  utaja poreza ili carine, prijevaru u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovene isprave i  neisplata plaće.

Sumnjiči se da je u svojstvu direktora i odgovorne osobe trgovačkog  društva iz Metkovića, od svibnja do rujna 2015. g., temeljem ugovora sklopljenog s fizičkom osobom, u gotovini naplatio izvršene radove dok je u poslovnim knjigama evidentirao samo dio ostvarenih prihoda, a ostatak naplaćenog iznosa zadržao za sebe. Također se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog  društva iz  Ploča bez valjane pravne osnove  ispostavio neistinit račun  za neobavljene usluge kako bi društvu pribavio protupravnu imovinsku korist te je  isti račun u poslovnim evidencijama upotrijebio  kao istinit.

Nadalje, se sumnjiči da je sredinom 2015. g., od drugog trgovačkog društva nabavljao raznu robu koju nije ima namjeru platiti  lažno  prikazujući da će se preuzeta roba naplatiti  naplatom bjanko zadužnica.

Također se sumnjiči da zaposlenici  trgovačkog društva iz Metkovića, nije isplatio plaću u vremenu od kolovoza do prosinca 2015. g.

Ukupna materijalna šteta pričinjena opisanim kaznenim djelima iznosi 574.753 kune.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom državljankom RH i 20-godišnjom državljankom BiH koje se sumnjiče da su u subotu, 2. srpnja oko 21.30 sati, na Pilama u Dubrovniku, iz torbe 36-godišnje belgijske državljanke otuđile 2 500 eura.

Novac je pronađen i vraćen vlasnici, a osumnjičene su kasno sinoć, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinile kazneno djelo krađe, predate pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

– U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 3. srpnja oko 14 sati u Kleku, pet je osoba zadobilo teže tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće je došlo kada je 64-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D-8 u pravcu Dubrovnika, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnjak.

Teže tjelesne ozljede zadobila su oba vozača te putnica u vozilu dubrovačkih registracijskih oznaka i dvoje maloljetnih putnika iz vozila zagrebačkih registracijskih oznaka. Nakon ukazane liječničke pomoći svi ozlijeđeni su zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.