FM SDP Ploče: Svjedoci smo da je HDZ i na državnoj i na lokalnoj razini protiv mladih

0

Svako društvo počiva na kvalitetnom obrazovanju i odgoju iz kojeg neposredno izniču napredak i prosperitet. No, u Hrvatskoj postoje oni koji ne dijele to mišljenje, a predvodi ih ministar u ostavci Predrag Šustar.

Njegovim odlukama prekinut je rad na Kurikularnoj reformi koja je predstavljala svjetlu točku budućnosti hrvatskog obrazovanja. Takvom odlukom Šustar naše društvo pokušava udaljiti od napretka u svim segmetnima, a Hrvatskoj ponuditi zastarjelo nepraktično obrazovanje, klerikalnost, netoleranciju i potpuni konzervatizam.
Društvo propalog eksprimenta, nije samo kroz prekid rada na Kurikularnoj reformi odlučilo udariti na mlade i njihovu budućnost, već i ukidanjem mjera aktivne politike zapošljavanja mladih.
Vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem je uvela mjeru stručnog osposobljavanja za rad, a tu mjeru je u zadnje tri godine koristilo 77 123 mladih, a preko 60 posto korisnika zaposlilo se u roku od 12 mjeseci nakon završetka osposobljavanja.  Koliko će mladih zaposliti mjere ministra u ostavci, Predraga Šustara? Ili konkretnije pitanje, koliko mladih je ostalo bez mogućnosti valorizacije svog truda pri edukaciji? „Vremenska nepogoda“ Šustar je uspio jedino povećati promet autobusima koji voze za zapadnu Europu.

više na sdp-ploce.com

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.