SUTRA AKCIJA POJAČANOG NADZORA BRZINE

0

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 39-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Sumnjiči se da je tijekom noćnih sati 12. srpnja, koristeći željeznu polugu, pokušao provaliti u ugostiteljski objekt u Metkoviću, u čemu je spriječen dolaskom policijskih službenika.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

  • U posljednjih 10 dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ostvarene su čak 43 zapljene droga.

Veći broj zapljena ostvaren je tijekom ulazne/izlazne granične kontrole na granični prijelazima, njih 24, dok su ostale zapljene ostvarene na području Dubrovnika (10), Metkovića (4), Orebića (3), Lastova (1) i Korčule (1).

U najvećem broju slučajeva zaplijenjena je marihuana, ali i ostale droge poput heroina, MDMA, hašiša, ecstasyja, stabljike indijske konoplje i tablete koje se nalaze na popisu droga.

Droga je pronađena kod 24 strana i 23 hrvatska državljanina koji su prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Izdvajamo slučaj zapljene 46 g marihuane i digitalne vage pronađene tijekom izlazne granične kontrole na GP Klek kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedena droga bila namijenjena daljoj preprodaji, te je protiv 30-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Najava: Pojačan nadzor brzine kretanja vozila

Obzirom da je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila i dalje glavni uzročnik prometnih nesreća s najtežim posljedicama, i tijekom sutrašnjeg dana, 15. srpnja, na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske prometna policija provest će akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

I ovom prilikom pozivamo sve vozače da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine kretanja vozila na cestama te dosljedno poštuju sva prometna pravila kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Ovakve i slične akcije provode se kontinuirano kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.