STRANI POLICIJSKI SLUŽBENICI I OVE GODINE NA ISPOMOĆI U DUBROVNIKU

0

Kao i prethodnih godina, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ovog ljeta nastavlja s međunarodnom policijskom suradnjom u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“. Radi se o projektu koji Ministarstvo unutarnjih poslova već jedanaestu godinu provodi u policijskim upravama na Jadranskoj obali.

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas ih je primio zamjenik načelnika PU Tonči Glumac  koji im je izrazio dobrodošlicu naglasivši dosadašnja pozitivna iskustva u okviru ove suradnje. Istaknuo je kako je broj turista na području Dubrovačko-neretvanske županije svake godine sve veći, a da je jedan od najvažnijih prioriteta Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i dalje zadržati status sigurnog turističkog središta u čemu će nam zasigurno pomoći i kolege koji će u sklopu ovog projekta boraviti na našem području.

Tako će tijekom srpnja i kolovoza ukupno deset stranih policijskih službenika iz Italije, Kosova, Albanije i Crne Gore, zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, obavljati službu u Policijskoj postaji Dubrovnik, Postaji prometne policije Dubrovnik, Policijskoj postaji Gruda i Postaji pomorske policije Dubrovnik.

Tijekom obavljanja poslova neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, a pridržavat će se samo pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

Osnovna uloga stranih policijskih službenika je što bolja komunikacija i pomoć  hrvatskoj policiji kod postupanja sa stranim državljanima, ali i povećanje osjećaja sigurnosti domaćih i stranih turista s kojima, u sklopu posla, ostvaruju izravan kontakt te im pružaju sve potrebne  informacije vezane uz njihov boravak u Republici Hrvatskoj.

Strani kolege izrazili su zahvalnost na ukazanoj prilici koja će im omogućiti razmjenu znanja i iskustva koja će prenijeti kolegama u zemljama iz kojih dolaze.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.