ZA SEDAM DANA 39 ZAPLJENA DROGA

0

U posljednjih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ostvareno je 39 zapljena droga.

Veći broj zapljena ostvaren je tijekom ulazne/izlazne granične kontrole na granični prijelazima, njih 26, dok su ostale zapljene ostvarene na području Dubrovnika (6), Stona (3),  Lastova (3) i Korčule (1).

U najvećem broju slučajeva zaplijenjena je marihuana, ali i ostale droge poput hašiša, ecstasyja, psihoaktivnih gljiva, metamfetamina  i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Droga je pronađena kod 30 stranih i 10 hrvatskih državljana koji su prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 28 prometnih nesreća. Radi s o 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 14 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 749 represivnih mjera od čega izdvajamo 353 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine, 46 zbog nepropisnog pretjecanja, 45 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 27  mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom ovog tjedna, odnosno od danas, 25. srpnja do nedjelje, 31. srpnja na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodit će se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.