ŽUPANIJA ODOBRILA 414.400 KUNA ZA PROJEKTE U KULTURI NA PODRUČJU DOLINE NERETVE

0

Ovih dana je na web stranici Dubrovačko-neretvanske županije objavljena Odluka o dodjeli sredstava za sufinanciranje Programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2016. godinu, s kojom, čini se, Neretvani mogu biti zadovoljni.

Naime, njome je predviđena dodjela više od 400 tisuća kuna za kulturno-umjetnička društva, ustanove u kulturi i manifestacije koje se tijekom godine održavaju po gradovima i općinama doline Neretve.

Od dodijeljenih 414.400 kn za 41 korisnika, najveći dio se odnosi na Maraton lađa – 154.000,00 kn. No, sredstva za svoj rad dobili su, primjerice, i ustanove u kulturi Metkovića, Opuzena i Ploča, gradovi za održavanje kulturnih ljeta, festivala i drugih događaja, organizatori izložaba, klapska društva, udruženja glazbara, izdavači knjiga i mnogi drugi.

Značajnu podršku su, prema preporuci Kulturnih vijeća, koja je prethodila odluci Župana, iznova zavrijedile manifestacije Na Neretvu misečina pala, Festival zabavne glazbe Melodije hrvatskog juga, Pločansko ljeto, Opuzensko lito, Metkovsko kulturno ljeto itd.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji velik udio sredstava za kulturu i umjetnost na području doline Neretve u odnosu na ukupna predviđena sredstva za cijelu županiju, što je konstanta posljednjih godina, objašnjavaju intenzivnijim kontaktima i obavješćivanjima o kriterijima javnih poziva, te  uključivanjem u rad kulturnih vijeća predstavnika kulturnog sektora doline Neretve. Osim ovih sredstava, putem programa prekogranične suradnje, dodatno se ulaže u promotivne materijale, obilježavanje i valorizaciju nematerijalne i materijalne kulturne i prirodne baštine na području doline Neretve, čime se nastoji nadograditi ponuda i sadržaj kulturnih zbivanja i nastojanja organizatora i umjetnika, poručuju nam iz županije.

A tko su sve dobitnici županijskih sredstava u području kulture i umjetnosti za 2016. godine, donosimo u prilogu.

Tablica Odabrani projekti u kulturi na području doline Neretve za 2016. godinu

tablica1

tablica2

tablica3

tablica4

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.