DROGA ZAPLIJENJENA KOD 42 OSOBE

0

– U posljednjih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske droga je zaplijenjena kod 42 osobe.

Najveći broj zapljena, njih 25, ostvaren je tijekom ulazne/izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima, dok su ostale zapljene ostvarene na području Dubrovnika, Pelješca, Korčule, Šipana i Ploča.

U najvećem broju slučajeva zaplijenjena je marihuana, ali i ostale droge poput kokaina, MDMA, halucinogenih gljiva, hašiša i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Droga je pronađena kod 29 stranog i 13 hrvatskih državljana koji su prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Izdvajamo slučaj zapljene 35,5 g marihuane koja je u srijedu, 3. kolovoza u Pločama zaplijenjena kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina. Droga je uz potvrdu oduzeta, a 26-godišnjak je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

– Tijekom posljednjeg tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pet je osoba u četiri odvojena slučaja pokušalo nezakonito ući u RH.

U prvom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je tijekom ulazne granične kontrole na GP Zaton Doli policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu putovnicu. U drugom je slučaju državljanin Velike Britanije tijekom ulazne granične kontrole na GP Karasovići policijskim službenicima pokazao krivotvorenu vozačku dozvolu Velike Britanije. U trećem se slučaju radi o albanskoj državljanki koja se prilikom ulazne granične kontrole na GP Karasovići poslužila tuđom albanskom putnom ispravom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja državljanin Albanije i državljanin Velike Britanije su uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave, a albanska državljanka zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporaba osobne isprave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U posljednjem je slučaju tijekom popodnevnih sati u četvrtak, 4. kolovoza, na D-8 u mjestu Tušići u Konavlima kontrolirano taxi vozilo u kojem su se nalazila dvojica državljana Kube koji u putnim ispravama nisu imali ulazni pečat RH. Utvrđeno je da su državnu granicu između CG i RH prešli prethodno tog dana, nezakonito preko brda Košare.

Dvojici državljana Kube određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 29 prometnih nesreća. Radi s o 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 13 s ozlijeđenim osobama u kojima je 14 osobe lakše, a jedna osoba teže ozlijeđena. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 663 represivne mjere od čega izdvajamo 237 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 45 zbog nepropisnog pretjecanja i 25  mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Ponavljamo upozorenje svim vozačima da, zbog povećanog prometa na svim cestovnim pravcima, osobito na državnoj cesti D-8, poštuju prometna pravila i budu strpljivi, odnosno da ne pretječu druga vozila na mjestima gdje to nije predviđeno i sigurno za sve sudionike u prometu.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.