PORAZ „DALMATINKE“ U ZAGREBU

0

U okviru 3. kola I. hrvatske rukometne lige za žene rukometašice „Dalmtinke“ su gostovale u Zagrebu gdje su igrale s „Trešnjevkom“.

Iako sa „zelenima“ s Trešnjevke pločanske rukometašice tradicionalno dobro prolaze, i ovaj put kao i u Čakovcu počele su dosta bojažljivo. Dok je domaća vratarka početkom utakmice skupila pet obrana, gostujuća nije imala ni jednu. To je bilo dostatno da se domaće rukometašice odlijepe te da diktiraju razvoj događaja na utakmici. Ipak, koncem prvih 30 min igre gošće su se trgnule pa je rezultat bio s njihova gledišta „pristojan“ s obzirom na prikazanu igru, 12-7.

Drugo poluvrijeme bilo je preslika prvog. Igračicama „Trešnjevke“ polazilo je puno toga za rukom. Razlika se povećavala u njihovu korist da bi se rezultat nakon znaka zapisničkog stola za konac utakmice zaustavio na devet razlike, 26-17.

Kao što smo u početku rekli, stječe se dojam da mlade igračice „Dalmatinke“ ulaze u utakmicu dosta rezervirano te da se koliko toliko opuste koncem drugog poluvremena kada obično bude kasno. Kada u susret uđu svjesni svojih mogućnosti i željne nadigravanja, obično igraju dobro. To se najbolje vidjelo na prijateljskoj utakmici sa „Splitom 2010.“ kada su rasterećene pobijedile favorizirane gošće. Prečesto se oslanjaju na pucačke sposobnosti Antonije Šimić koja ovaj put „nišanske sprave“ nije najbolje podesila. Kadetske reprezentativke Magdalena Žderić i Lucija Ivičević moraju preuzeti svoj dio odgovornosti i moraju biti, što svakako mogu, prevaga na svakoj utakmici.

Ovaj put iz sjene se pojavila desnokrilna igračica Nikolina Žderić koja je imala gotovo stopostotni učinak i čije vrijeme, vjerujemo tek dolazi.

Kod domaćih svaka igračica zaslužuje pohvalu. Ipak treba istaknuti Andreu Šimaru i Anu Toth koje su bile najefikasnije kao i Dubrovkinju Petru Dičak. Napokon i dubrovački ženski rukomet ima igračicu u prvoj ligi.

Sutkinje Lorena Jurenec i Maja Vajdić dobro su vodile ovu, ne previše zahtjevnu utakmicu.

„TREŠNJEVKA“: Olgica Andrijašević, Marta Miletić 1, Matea Oremović, Kristina Smiljanić 1, Andrea Šimara 6, Tabea Celine Magenreuter 1, Ana Toth 7, Mihaele Lukinić, Ana Vida Lukšić 2, Justina Stojanov 3, Tara Vagner, Antonija Oremović 3 i Petra Dičak 3. Trener: Miran Ognjenović

„DALMATINKA“: Magdalena Bakula, Lucija Ivičević 1, Klara Arar, Klara Erceg 1, Anđela Lekić 1, Nikolina Žderić 5, Antonija Šimić 3 (2), Ema Barbir, Magdalena Žderić 3 (1), Lana Jarak, Ema Tolj, Matea Krilić 2 i Andrijana Vlatka Jelčić. Trener: prof. Ivan Jerković

SUTKINJE: Lorena Jurenec i Maja Vajdić, obje iz Koprivnice. Oponomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Miljenko Komerički iz Kutine.

 

 

Piše: Neven Vicić

 

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.