MARTA BATINOVIĆ: POGAĐA ME ŠTO HRS MISLI DA SAM GLUMILA

0

Marta Batinović (ranije Žderić) više nije dio hrvatske ženske reprezentacije, iako brani u Budućnosti, klubu iz vrha europskog rukometa, pišu Sportske novosti. Prema objašnjenju koordinatora za ženski rukomet u HRS-u Ozrena Matijaševića, Marta se „nije javila na posljednje kvalifikacijske akcije za EP, a nije imala opravdanje“.

No, Marta Batinović smatra da je riječ o nedostatku komunikacije i u nedovoljnom razumijevanju ljudi iz vodstva HRS-a u odnosu na situaciju u kojoj se nalazi. „Uvijek sam davala sve za Hrvatsku, bila sam i u kadetskoj i u juniorskoj reprezentaciji, nakon toga deset godina i u seniorskoj. Nisam išla na Olimpijske igre u London 2012. godine i to mi je teško palo, ali sam se i nakon toga odazivala“, rekla je Marta za Sportske, koje pišu da je problem nastao kad se nije odazvala na liječnički pregled uoči kvalifikacijske utakmice s Crnom Gorom, koja je odigrana u ožujku ove godine u Splitu.

„Imala sam tada problem s Ahilovim tetivama, iz Budućnosti je poslana sva dokumentacija o tome. Nisu mi vjerovali, željeli su da me pregledaju hrvatski liječnici. Ja sam došla kući u Ploče i na dan kad sam saznala da se teško razboljela majka mog supruga, iz HRS-a su mi poslali poruku da se slijedećeg dana moram pojaviti na pregledu u Zagrebu u 11 sati. S obzirom na to što se dogodilo mojoj majci (preminula od teške bolesti godinu dana ranije op.a.), bila sam pod šokom i dobila sam temperaturu. To sam i javila direktorici reprezentacije, ali su oni valjda mislili da nešto glumim“.

Matra je za Sportske rekla kako ju je zaboljelo to što u Savezu nisu vjerovali da je ozlijeđena. „Kako nisam bila u stanju doći u Zagreb drugi dan, nakon savjetovanja sa svojim ocem, mužem i trenerom, odlučila sam da se neću odazvati na taj pregled. Nitko me nije pitao mogu li doći, na koji ću način putovati, i takav me odnos također zabolio. Nakon toga odlučili su da me više neće zvati i ne mogu reći da me to nije pogodilo jer sam se uvijek odazivala u reprezentaciju i s ponosom predstavljala svoju državu. No, što da radim ako mi netko ne vjeruje? Ako kažem da me boli, boli me, sigurno ne izmišljam zato što mi se šeta kroz korzo“, rekla je Marta.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.