PREMA OČEKIVANJU – UVJERLJIVA POBJEDA „PODRAVKE VEGETE“

0

         U IV. kolu prvenstva Prve hrvatske rukometne lige za žene u Pločama je gostovao lider prvenstva i najbolja hrvatska rukometna ekipa „Podravka Vegeta“ iz Koprivnice

Iako je svakom u športskoj dvorani u Pločama bilo jasno da ovaj put, kao i bezbroj puta do sada David u srazu s Golijatom nema nikakve šanse, početak je obećavao. Domaće igračice su u utakmicu ušle žustro pa su čak i vodile 2-1. Međutim „Podravkašice“ su odmah ubacile u veću brzinu i za čas su napravile razliku koja je na poluvremenu iznosila podnošljivih osam razlike, 7-15.

Kada se očekivalo da u drugom poluvremenu domaće rukometašice predvedu igru iz prvog dijela utakmice, one su neobjašnjivo stale, a Koprivničanke su punile vrata inače dobre Jelčić. Ni ekipni predasi koje je uzimao trener domaćih Ivan Jerković nisu pomogli. Domaće su statirale, a gošće su postizavale pogodak za pogotkom u čemu se napose isticala brza reprezentativka Ekaterina Nemaškalo. Usput, u redovima gošća najveći dio utakmice u postavi su bile isključivo hrvatske seniorske reprezentativke. Izostala je samo Sinjanka Anamarija Gugić koja se ozlijedila na treningu u petak, večer prije utakmice. Konac utakmice domaće su dočekale s 12 pogodaka, dva manje nego u prvom poluvremenu, a gošće su postigle ukupno 35. Dakle konačni rezultat je bio 12-35.

U redovima „Podravke Vegete“ teško je nekoga posebice istaknuti. Ipak, reprezentativna vratarka, inače Kaštelanka Kapitanović odlično je odradila prvo poluvrijeme koliko je i branila. Među više dobrih naročito se isticala Ekaterina Nemaškalo.

U domaćim redovima obje vratarke (Bakula je stala na vrata pred konac utakmice) branile su solidno. Bakula je primjerice u nekoliko minuta skupila pet obrana.

Što se ostalih domaćih igračica tiče činilo se da previše rešpektiraju gošće, a tako su se i ponašale na terenu. Iznimka od takve igre svakako je bila Matea Krilić koja, osim što je postigla jedan lijep pogodak (ukupno dva) igrala borbeno u čemu nažalost nije imala dovoljnu podršku suigračica.

Sve u svemu jedna lijepa rukometna predstava u Pločama. Iako je gledalište bilo dobro popunjeno, bilo je očekivati i bolji posjet. Ta ne dolazi u Ploče svaki dan jedna od svojevremeno najboljih europskih rukometnih ekipa, a koja je i danas u europskom vrhu.

Suci ove utakmice su solidno obavili povjereni im zadatak.

 

„DALMATINKA“: Magdalena Bakula, , Lucija Ivičević 4, Klara Arar 2, Lucija Cvijanović, Klara Erceg, Nikolina Žderić 1, Antonija Šimić 3 (2), Ema Barbir, Petra Marinović, Magdalena Žderić, Lana Jarak, Matea Krilić 2, Iva Žderić, Anamarija Nikolac, Mihaela Škorput i Andrijana Vlatka Jelčić. Trener: prof Ivan Jerković.

„PODRAVKA VEGETA“: Antonija Jukić, Nikolina Zadravec, Ivana Dežić 4 (1), Korina Karlovčan 6, Dora Krsnik, Selena Milošević 4, Dragica Džono 4, Ekaterina Nemaškalo 8, Ivona Mrđen 2, Ivana Kapitanović, Iva Papac, Marijeta Viđak 3, Lara Pavlović, Anamarija Gugić i Ana Debelić 5. Trener: Goran Mrđen.

SUCI: Matija Cingesar iz Varaždina iMario Mraz iz Trnovca Bartolovečkog. Opunomoćenik organizatora natjecanja i nadzornik suđenja Zlatko Ladić iz Sračinca.

 

Piše: Neven Vicić

 

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.