„DALMATINKA II.“ UVJERLJIVO SA „ŠIBENIKOM 2015.“

0

U I. kolu 3. Hrvatske rukometne lige za žene druga ekipa „Dalmatinke uvjerljivo je porazila ŽRK „Šibenik 2015“.

Nakon dugi niz godina rukometašice iz Šibenika gostovale su u Pločama. U prvoj takvoj utakmici davnih sedamdesetih godina na legendarnoj „Močvari“u kojoj su se gošće zvale „Galeb“, a domaće „Kartonplast“ bolje su bile Šibenčanke. Domaće, igrajući bez najbolje igračice Nade Cvitanović (Krstović) nisu bile ravnopravan suparnik. Izgubile su deset pogodaka razlike.

U prošlu nedjelju gošće se nisu mogle suprostaviti drugoj ekipi domaćih ni u jednom segmentu rukometne lige. Od samog početka pločanske rukometašice su zaigrale ozbiljno i semafor je za čas pokazivao vodstvo od 8-0. Šibečanke su preko efikasne Klanac prvi pogodak postigle tek u desetoj, a drugi u 17 minuti utakmice. Dotle su domaće igračice brzom tranzicijom iz obrane u napad, napose preko brze Jarak lako postizavale pogotke. Kako je rezultatske razlika u korist Pločanka rasla, na odmor se otišlo s rezultatom 20-6.

 Drugo poluvrijeme nastavljeno je u istom stilu. Rezultatska razlika rasla je u korist „Dalmatinke“. Nakon znaka sa zapisničkog stola za konac utakmice, semafor je pokazivao rezultat od 41-13 za domaće.

Kako se iz samog naziva kluba proizlazi, ženski rukomet je u Šibeniku obnovljen tek prošle godine. Nakon „Galeba“ i „Petra Krešimira“, osnovan je „Šibenik 2015.“. Nadamo se da će potrajati te da će ženski rukomet u „Krešimirovu gradu“ dostići one pozicije koje je nekad imao.

Među mladim rukometašicama gostujuće ekipe naročito su se isticale efikasne Matea Klanac i Ana-Maria Mikulandra.

Prema propisima Hrvatskog rukometnog saveza sve prvoligaške ekipe moraju igrati u najmanje 3. ligi, pa tako i „Dalmatinka“, pored „Splita 2010.“ nastupa u 3. Hrvatskoj rukometnoj ligi jug koja se prostire na području cijele Dalmacije. To svako klubu stvara dodatne troškove, ali u isto vrijeme je i prilika mlađim rukometašicama da stječu potrebno igračko iskustvo i znanje kako bi mogle u prvoj ekipi uspješno zamijeniti starije suigračice.

Kod dobrog domaćina napose su se istaknule Mihaela Škorput, Iva Žderić, Ema Barbir, Lana Jarak i Josipa Oršulić. Ova posljednja dala je iz deveteraca i dva vrlo atraktivna pogotka. Ovdje također treba istaknuti i vratarku Petru Marinović koja iz utakmice u utakmicu brani sve bolje. Klub će se moći kroz kraće vrijeme na nju u potpunosti osloniti. Vjerujemo da će nastaviti niz odličnih vratarka, počevši od Vedrane Šetke, Irene Hajvaz, preko Branke Adamović, Ivane Jelčić, Marte Žderić pa do Tee Pijević i Elizabete Domić. Iza Petre dolazi još jedna Petra, Sršen. Treba još istaknuti da su prvi put u seniorskoj konkurenciji nastupile i Rea Mladinić, Nikolina Marinović i Mia Čotić koje još uvijek u rukometu imaju status „djevojčice“ u koji spada i Josipa Oršulić.

Ovu zanimljivu utakmicu dobro su sudili Mate Nikolac i Mate Zeljko.

„DALMATINKA“: Mihaela Škorput  6, Ana Stanković 2, Lucija Cvijanović 3, Lana Jarak 6 (1), Sara Tomašević 1, Mia Čotić, Iva Žderić 6 (1), Ema Barbir 9, Petra Marinović, Josipa Oršulić 7 (1), Rea Mladinić, Nikolina Marinović, Anamarija Nikolac 1 i Lara-Ana Šešelj.

„ŠIBENIK 2015.“: Antonija Brajković, Lora Samodol, Laura Kevrić, Ana-Maria Mikulandra 4, Iva Klisović, Matea Klanac 6, Petra Erak 1, Ana Koštan 1, Lucija Aleksić, Nika Marković 1, Tina Tanfara i Ines Ćaleta.

SUCI: Mate Nikolac iz Šarić Struge i Mate Zeljko iz Mokošice. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Vladimir Šerić iz Splita.

piše i izvještava: Neven Vicić

Revolution Slider Error: Slider with alias danasnji not found.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.