20. studenog 2007. LUČKIM NOVCEM PLAĆAJU SVADBE

0

na današnji dan 20. studenog 2007.  

«Žalosno je da se pojedini lučki čelnici skrivaju iza kontroliranih i sponzoriranih braniteljskih udruga i marginalnih političkih strančica i što nisu spremni javno priznati svoje zablude i «griješke» vezane uz model dokapitalizacije-privatizacije Luke Ploče, koju je, nakon našega ozbiljnoga upozorenja, zaustavila Vlada HDZ-a», rekao je Dubrovačko-neretvanski dožupan i predsjednik SDP-a Ploča Ivo Karamatić, u nastavku prijepora oko Luke Ploče.

«Hrvatska država će dokapitalizirati luku i ostati njen većinski vlasnik, jer je to najbolji jamac zaštite interesa radnika, Grada Ploča i RH. Profit koji se ostvaruje u Luci Ploče neće završiti u privatnim džepovima, nego će biti upotrijebljen za izgradnju luke i grada, a lučki radnici će konačno dobiti plaće ravne plaćama radnika u ostalim hrvatskim lukama», rekao je Karamatić i naglasio kako je dosta bacanja prašine u oči i skrivanja od javnosti modela dokapitalizacije.

«Prašinu iz luke smo zaustavili, zaustavili smo i spornu dokapitalizaciju, idemo dalje!», konstatirao je Karamtić i poručio Upravi Luke Ploče kako bi im bilo pametnije da provjere navode po kojima pojedini direktori lučkim, odnosno javnim, novcem plaćaju svadbe svoje djece. «Ivo Karamatić niti je imao niti je prodavao dionice Luke Ploče poput većine malih dioničara.

Na žalost, jedan dobar projekt radničkoga dioničarstva u pločanskoj luci je propao iako smo ga svi podržavali, istina neki sa figama u džepu. To je sada sasvim jasno, a bilo je jasno i već nakon smjene predsjednika sindikata Ivice Marevića, nakon što je Vladu upoznao sa događanjima u luci», rekao je Karamatić i oštro zaključio: «Vlada RH je opozvala odluke Uprave i NO koji očito više nemaju njenu potporu, te je opravdano očekivati da će nakon ove ružne epizode novi NO i Uprava znati zaštititi interese RH, radnika Luke i Grada Ploča».

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.