PRIOPĆENJE ZA JAVNOST GO SDP-A PLOČE – PITANJE ZA GRADONAČELNIKA!

0

Zbog upita građana kojima dospijevaju računi za katastarsku izmjeru i obzirom da je navedena problematika i dalje nerazjašnjena, a na upite naših gradskih vjećnika nismo dobili odgovore,  javno tražimo od gradonačelnika gosp. Krešimira Vejića da nam odgovori na sljedeća pitanja:

  1. Zašto ste predožili, a naknadno su HDZ, HSS i HSLS u Gradskom vijeću i izglasali, Odluku o sufinanciranju katastarske izmjere? Sredstva očito nisu predviđena za izmjeru jer je ista velikim dijelom već plaćena bar godinu dana prije izglasavanja same odluke?!
  2. Kojom matematičkom metodom ste došli do cifre od 0.85 kuna po m2? Jeste li se rukovodili ukupnim troškom katastarske izmjere ili trenutnim minusom u gradskoj blagajni? Pitamo jer je Grad izmjeru plaćao po 0.44 kune po m2  dok se od građana traži 0.85 kuna po m2.
  3. Koliki je stvarni trošak katastarske izmjere na područje KO Ploče? Znamo iz Ugovora da je svoj dio izmjere Geodetski zavod iz Splita naplatio 0.44 kune po m2 , odnosno cca 4.7 milijuna kuna za cijelu izmjeru. Koliko košta osnivanje zemljišne knjige i ostali troškovi mimo ovih gore spomenutih? Sumnjamo da su oni veći od 500.000,00 kuna za cijelokupni postupak. Želimo i podatak koliko je to koštalo za KO Komin i KO Rogotin, izmjere koje je u cijelosti platila RH i za koje građani Komina i Rogotina nisu morali platiti niti lipe.

Ne nadamo se odgovoru jer pretpostavljamo da je gosp. Vejiću teško priznati da je ova odluka donesena samo da se pokrije rupa u Proračunu nastala rastrošnošću njega i ostale družine iz HDZ-a, HSS-a i HSLS-a koja s njim vodi grad, ali možda i dobijemo točan i argumentiran odgovor potkrepljen dokumentima. Iako bi to bio prvi odgovor koji je gosp. Vejić dao, treba vjerovati u čuda. A, možda i suodgovorni koalicijski partneri, Zdenko Mateljak (HSS) i Matko Radonić (HSLS), odgovore nešto po ovom pitanju.

GO SDP PLOČE

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.