U ZANIMLJIVOJ UTAKMICI RK „DUGO SELO 55“ BOLJI OD „DALMATINKE“

0

U zanimljivoj utakmici rukometašice „Dugog Sela 55“ bile su bolje od pločanskih igrača rezultatom 32-26. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom domaćih od 15-14.

Sam susret počeo je vodstvom „Dalmatinke“, da bi igračice iz zagrebačkog prigradskog naselja preuzele inicijativu i dobar dio prvog dijela vodile. Nu, velikim zalaganjem i borbenošću, poneseni podrškom iz gledališta, mlade Pločanke su malo po malo smanjivale vodstvo gošća da bi koncem prvih 30 minuta preuzele inicijativu i prešle u vodstvo. Čak su imale priliku povećati minimalno vodstvo.

Početkom drugog poluvremena gošće ponovno preuzimaju inicijativu i prelaze u vodstvo, makar su se rukometašice „Dalmatinke“ još dugo rezultatski šlepale za njima, ali kako je vrijeme prolazilo, gošće su igrale sve bolje, a domaće su sve više zaostajale. Konačan rezultat je uvjerljiv u korist „Dugog Sela 55“ što zapravo i nije iznenađenje s obzirom da se radi o iskusnoj ekipi koja se ove godine plasirala među četiri sudionice završnice kupa Hrvatske gdje su bile prije par godina i Pločanke koje su u društvu „Podravke“, „Lokomotive“ i „Zameta“ tada osvojile treće mjesto.

Kao što smo rekli, domaće rukometašice zapravo i nisu ostavili loš dojam. Baš naprotiv, igrale su vrlo borbeno, a na trenutke i dobro, uz izgleda neizbježne pogreške koje su ih zapravo i udaljile od pobjede. Iskusne gošće su objeručke prihvatile poklonjeno i iz Ploča odnose oba boda.

U gostujućim redovima isticale su bivša rukometašica „Sinja“ Budić koja je obranila dosta teških lopta, a uz nju najefikasnije su bile Martina Ćorković, Valentina Čamber i Josipa Bebek.

U domaćim redovima, na vratima je Andrijana Vlatka Jelčić, osim početnog lutanja uz „pomoć“ nesređene obrane, obranila neko više teških udaraca s vanjskih pozicija, kao i zicera što je očit znak da se vraća u formu te sve više postaje oslonac „Dalmatinke“. Uz nju treba svakako pohvaliti i efikasne Luciju Ivičević, Emu Barbir, Magdalenu Žderić i Lanu Jarak iako su sve četiri imale i dosta promašaja, neke više, neke manje, makar za to moramo opravdati Lanu Jarak koja je skupa s Petrom Marinović doputovala s okupljanja kadetske reprezentacije neposredno pred početak utakmici. Petra je Marinović obranila dva sedmerca.

Andrea Klarić je postigla „samo“ jedan pogodak, ali je ne ovoj utakmici (uostalom kao i uvijek do sada) inponirala njezina igra u obrani i velika borbenost o kojoj kad je Andrea u pitanju ne treba trošiti riječi. Sve ostale koje su ulazile u igru dale su pun obol dobroj igri „Dalmatinke“ čime trener Jerković i suradnici mogu biti zadovoljni.

Suci ove utakmice Ivan Grbavac iz Makarske i Siniša Ravlić iz Vrgorca nisu se primjećivali na igralištu, što zapravo znači da njihovu suđenju možemo dati najvišu ocjenu.

„DALMATINKA“: Magdalena Bakula, Sara Tomašević, Lucija Ivičević 7, Klara Arar, Lucija Cvijanović 1, Nikolina Žderić 1, Antonija Šimić 2, Ema Barbir 4, Petra Marionović, Magdalena Žderić 4 (2), Lana Jarak 4, Josipa Oršulić 2 (2), Matea Krilić, Iva Žderić, Andrea Klarić i Andrijana Vlatka Jelčić. Trener: prof. Ivan Jerković

„DUGO SELO 55“: Mara Budić, Martina Ćorković 7, Valentina Čamber 7, Ana Šebelj 1, Marina Slišković, Andrea Pavković 4, Josipa Bebek 5, Lucija Marjančić 2 (1), Anamarija Galić 2, Andrea Božić 1, Iva Šebalj i Ines Lisjak 3. Trener: Nenad Plašić.

SUCI: Ivan Grbavac iz Makarske i Siniša Ravlić iz Vrgorca. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Siniša Rudić iz Biograda na moru.

Dan ranije, u subotu, u Pločama je gostovao lider prvenstva treće lige KRM „Trogirka“ gdje se ogledao s drugom ekipom „Dalmatinke“ i pobijedio domaće 32- 28, poluvrijeme 17-14 u korist „Dalmatinke“.

Prvo poluvrijeme ničim nije upućivalo na konačan rezultat ove utakmice. Domaće rukometašice su igrale vrlo dobro i i jednom trenutku vodile su i šest pogodaka razlike. Nu, kada je jedna od najboljih Pločanka Iva Žderić morala zbog želučanih tegoba napustiti teren, „kola su krenula nizbrdo“. Uporne gošće smanjivale su vodstvo domaćih te su koncem utakmice prešle i u vodstvo. Rukometašice „Dalmatinke“, kako bi moguće preokrenuli rezultat u svoju korist, zaboravile su na obranu što je rezultiralo uvjerlivom pobjedom gošća koje su na taj način najvjerojatnije osvojile prvo mjesto i nakon dugog niza godina vratile se u drugu ligu u kojoj im želimo puno uspjeha.

U njihovim redovima isticale su se Andrea Sesar, Marijeta Piteša, a napose vrlo efikasna Marina Nuić. I ostale su trogirske rukometašice pridonijele pobjedi.

Kod domaćih bolje od ostalih istakle su se Josipa Oršulić, Lucija Cvijanović, Sara Tomašević i Ema Barbir. U svom debiju za seniorsku ekipu, Gabrijela Čupić je postigla svoja prva dva pogotka.

Suci Ivan Grbavac i Siniša Ravlić vrlo dobri.

„DALMATINKA“: Magdalena Bakula, Sara Tomašević 5, Ana Stanković, Klara Arar 3, Lucija Cvijanović 4, Sandra Erceg, Gabrijela Čupić 2, Ema Barbir 4, Josipa Oršulić 8 (3), Lara Ana Šešelj, Iva Žderić 2, Anamarija Nikolac, Mihaela Grgurinović, i Petra Sršen. Trener: Ante Jerković

„TROGIRKA“: Paulina Pavković, Zorana čaleta, Mirjana Runtić 4, Natali Radić 1, Andrea Sesar 6, Nikolina Tomić 1, Marina Nuić 10, Karla Vidović, Ana Damjanović 3 1), Krešimira Lukać 2 (1), Marijeta Piteša 5, Nina Juranović i Lucija Brešan. Trener: Ivan Perkušić

SUCI: Ivan Grbavac iz Makarske i Siniša Ravlić iz Vrgorca. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Siniša Rudić iz Biograda n/m.

Piše: Neven Vicić

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.