U UTAKMICI SUSJEDA „SPLIT 2010“ POBIJEDIO „DALMATINKU“

0

U nedjeljnoj utakmici u Splitu rukometašice „Splita 2010“ bile su bolje od „Dalmatinke“ rezultatom 25-22, poluvrijeme 14-12.

Utakmica je počela u odmjeravanju snaga u kojojem su domaće igračice bile u blagoj prednosti. Gošće se nisu predavale pa je poluvrijeme završilo malom prednošću za „Split 2010“.

U početku nastavka gošće su ubrzale igru te su vrlo brzo u 34 minuti izravnale na 14-14 pogotkom Magdalene Žderić i u tom razdoblju imale su tri prilike prijeći u vodstvo u čemu, nažalost , nisu uspjele. Igračice iz Splita su se vrlo brzo pribrale te opet prešle u vodstvo. Pogotcima prvenstveno Anđele Zelić i Miljenke Macan i Nikoline Marić Banje bile su uvijek korak ispred „Dalmatinke“. Kada se desetak minuta prije konca utakmice, nezgodno pavši, ozlijedila Magdalena Žderić, na neki način utakmica je bila riješena. Domaće su povećale rezultatsku prednost na četiri pogotka razlike, da bi Lucija Ivičević postavila konačan rezultat 25-22 za „Split 2010“

U redovima Splićanka isticale su se igrom i efikasnošću igračice koje smo već spomenuli.

Kod gošća možemo ostaknuti Andreu Klarić koja je šutirala tri puta i postigla jednako toliko pogodaka. Najefikasnija u njihovim redovima bila je Lucija Ivičević koja je postigla osam pogodaka iz petnaest pokušaja, dakle postotak šuta bio je nešto preko 50%. Magdalena Žderić do ozljede tri puta zatrasla je mrežu domaćih. Ovaj put gošće nisu imale širinu jer krila nisu bila na visini na kojoj su nas navikle u dosadašnjim utakmicama. Ukupno su šutirale trinaest puta i postigle tri pogotka (Barbir jedan i Jarak dva). Uz bok im je i Antonija Šimić koja je postigla pogodak iz sedam pokušaja. Vjerujemo da će „nišanske sprave“ u sljedećim utakmicama bolje naštimati te da će biti efikasne onoliko koliko su nas na ranijim utakmicama navikle.

Suci su dobro obavili povjerenu im zadaću.

„SPLIT 2010.“: Anđela Zelić 4, Ljubica Plazibat 1, Renata Kežić 2(2), Venera Surjan 2, Nina Cvitanović 2, Klara Rubić, Lucija Ercegović 2, Katarina Budić 3, Miljenka Macan 4, Ivona Stilinović, Magdalena Ećimović, Nikolina Marić Banje 5 i Sara Sablić. Trener: dr. Nenad Rogulj

„DALMATINKA“: Magdalena Bakula, Sara Tomašević, Ana Stanković, Lucija Ivičević 8, Klara Arar, Lucija Cvijanović 1, Antonija Šimić 1, Ema Barbir 1, Petra Marinović, Magdalena Žderić 3, Lana Jarak 2, Matea Krilić, Anamarija Nikolac, Andrea Klarić i Andrijana Vlatka Jelčić. Trener: prof. Ivan Jerković

SUCI: Vladimir Grubor iz Poreča i Adi Žepčan iz Rovinja. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Dragutin Modesto iz Kamfanara.

 

U III. LIGI JUG UVJERLJIVA POBJEDA „DALMATINKA II.“

            U okviru obveznog natjecanja u III. Hrvatskoj rukometnoj ligi za žene druga ekipa „Dalmatinke“ uvjerljivo je pobijedila  „Lumbardu“. Konačan rezultat utakmice je 35-15, poluvrijeme 17-9.

Utakmicu su počele juniorke koje će sutra, u utorak predstavljati pločansku srednju školu na prvenstvu Dalmacije koje se ove godine igra u Pločama.

Osim u samom početku, kada su čak i vodile 4-3, rukometašice s Korčule bile su u podređenu položaju, makar imaju nekoliko solidnih igračica koje su znatno starije od Pločanka. Domaće su nametnule brzi tempo u kojem se i griješilo, ali rezultat je iz minute u minutu rastao da bi na znak sa zapisničkog stola za odlazak na odmor glasio 17-9.

U drugom poluvremenu uglavnom su igrale mlađe, redom kadetkinje i mlađe kadetkinje koje su s prvenstva Hrvatske donijele brončanu medalju. Ništa se nije promijenilo, osim što su mlade igračice iz Ploča nametnule još jači ritam koje rukometašice iz Lumbarde nisu mogle pratiti. Na koncu utakmice sve su se igačice upisale u strijelkinje, osim, dakako, vratarka.

Među odličnim rukometašicama „Dalmatinke“ odskakale su Klara Arar i Lucija Cvijanović, a zapravo bi trebale pohvaliti svih četrnaest Pločanka, uključujući i vratarke.

Kod gošća bi trebalo posebice istaknuti Nikolinu Bezek Šestanović dok se u zapisnik utakmice kao strijelkinje upisalo još sedam igračica.

Sve u svemu, u Pločama samo većeras gledali jednu lijepu utakmicu.

Mlade sutkinje su vrlo dobro odsudile ovu utakmicu.

„DALMATINKA II.“ Magdalena Bakula, Sara Tomašević 2, Ana Stanković 4 (2), Lucija Ivičević 2 (1), Klara Arar 7, Lucija Cvijanović 4, Nikolina Žderić 4, Petra Marinović, Lana Jarak 2, Josipa Oršulić 2 (1), Lara Ana Šešelj, Matea Krilić 3, Iva Žderić 3 i Mihaela Škorput 2. Trener: prof. Ivan Jerković

„LUMBARDA“: Marija Bakarić, Amalija Duhović, Marija Paula Baničević, Tereza Mušić Lozica 2, Sara Hančević, Zdravka Rajić Milina 2, Antonela Cebalo, Nikolina Bezek Šestanović 3, Ivana Petrović, Dora Mikelić Cocović 1, Janja Lozica 1, Jagoda Milina 2 (1), Antonela Skokandić, Milica Simović, Maja Šestanović Petković 2 i Đurđa Skokandić. Trenerica: Jagoda Milina

SUDKINJE: Nikolina Čarapina iz Splita i Josipa Mijatnović iz Kaštel Gomilice. Opunomočenik organizatora i nadzornik Suđenja Boris Bukurov iz Trogira.

 Piše: Neven Vicić

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.