HSS SAMOSTALNO IZLAZI NA LOKALNE IZBORE

0

Gradski odbor HSS-a Ploče donio je odluku da na lokalne izbore u svibnju izlazi samostalno. Ovom odkukom prekinuta je osmogodišnja koalicijska suradnja s HDZ-om, a iz HSS-a su, na upite građana i stranačkih dužnosnika iz drugih stranaka o razlozima prekida koalicije s HDZ-om, uputili priopćenje, „tim više što se HSS i HDZ, u pravilu, prepoznavaju kao strateški politički partneri s obzirom na sve svjetonazorske povijesne osnove“, kako, između ostaloga, stoji u priopćenju, koje prenosimo u cijelosti:

„Predsjednik GO HDZ-a Krešimir Vejić u razovoru s predsjednikom HSS-a Zdenkom Mateljkom stranku HSS je okarakterizirao minornom i nekompetentnom, s nepoželjnim njenim predsjednikom, očito iz nekih od razloga što je g. Mateljak bio uvijek protiv nepotizma i političke podobnosti u programu zapošljavanja, ali zbog poštivanja načela političke korektnosti, za sve ostalo nema potrebe nabrajati. Kako je usput rečeno, moguće je suradnju i nastaviti, ali s minimalnim zahtjevima HSS-a i s kadrovima koji isključivo politički odgovaraju HDZ-u. ili bolje rečeno, g. Vejiću, za zadovoljavanje njegovih osobnih potreba.

GO HSS-a na ovakav stav predsjednika HDZ-a, a ne Gradskog odbora HDZ-a gdje su mnogi članovi iznenađeni ovakvim stavom svoga predsjednika, te inzistiraju da se iznađe rješenje za koalicijsku suradnju, odmah je donio bezuvjetnu odluku iz naslova priopćenja, na lokalne izbore HSS ide samostalno, ističući i slijedeće:

  • Poštujemo izraženi stav predsjednika GO HDZ-a, bez obzira na utvrđivanje objektivnosti izrečenog. To je temeljno pravo na izbor i političku procjenu, a sami izbori će pokazati svačiju političku procjenu odgovornih i u HDZ-u i u HSS-u, te politički i odgovarati isključivo svome članstvu.
  • Odbijamo bilo kakove objede na račun dosadašnje suradnje s HDZ-om, jer smo i sami u tome jednim dijelom sudjelovali, te ako nam nije bilo po volji mogli smo i suradnjnu prekinuti, što smo više puta i ozbiljno namjeravali, ali smo dali prioritete dogovorenom povjerenju i svjetonazorskim prioritetima, zbog čega ne žalimo, jer su to načela utemeljena u povijesti stvaranja HSS-a.
  • Izlazak HSS-a na izbore samostalno, konačno se ostvarila i želja mnogih naših članova i simpatizera, jer je to jedan od preduvjeta stvaranja još jačeg i većeg HSS-a Ploča, a poslije izbora u stvaranju koalicije je realno dati prioritete onima koji jamče bolji gospodarski razvoj Grada“.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.