Brod Danče sudjeluje u traganju za nestalim osobama, jako jugo otežava potragu

0

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković stigao je rano jutros u Dubrovnik povodom pomorske nesreće koja se dogodila sinoć, u Koločepskom kanalu. U obraćanju medijima kazao je da vremenski uvjeti otežavaju potragu, ima dosta valova i jako je jugo, veliko je područje i trebat će sve pokriti.

‘Traganje i spašavanje ide svojim putem. Dolazi i još brodova iz Ploča i Hvara’, kazao je Butković koji je izrazio i sućute obitelji.

Lučki kapetan Mato Kekez kazao je da je brod Danče bio označen i specijaliziran, te da nije oštećen pri udaru.

‘Brod Danče sudjeluje u potrazi s privatnim brodovima i brodicima’, rekao je kratko Kekez te odgovorio na pitanje o pacijentu s Mljeta po kojeg je sinoć pod rotacijom bio u akciji hitnog medicinskog prijevoza pacijenta s otoka Mljeta.

‘Pacijent je stabilno, dovezen je drugim brodom do Prapratnog odakle ga je vozilo hitne pomoći iz Banića dovezlo u Opću bolnicu Dubrovnik’, kazao je Kekez.

Za Dubrovački vjesnik je stanje pacijenta komentirao i ravnatelj OB Dubrovnik, Marijo Bekić. ‘Riječ je o srčanom bolesniku iz Goveđara, muškarcu od 80 godina. Stigao je iza ponoći, a njegovo stanje je stabilno’, poručio je Bekić.

Podsjećamo da su dvije osobe smrtno stradale dok se za pet osoba traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se sinoć sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak sa više članova posade. Na poziciji nesreće iz mora su spašene dvije osobe.

Dvojica pacijenata su dovezena sinoć u Opću bolnicu Dubrovnik. Pacijenti su muškarci hrvatskog državljanstva. Muškarac (58) iz Kule Norinske je zadobio lakše ozljede, te je nakon pregleda pušten na kućnu njegu.

Drugi muškarac (54) je primljen s prijelomom ključne kosti i zadržan je u bolnici radi operativnog zahvata, a porijeklom je iz Rogotina. Pacijent je dobro i stabilno, potvrdio je za Dubrovački vjesnik ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić.

Detaljniji razvoj situacije možete pratiti na Dubrovački vjesnik

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.