BICIKLIJADA „BICIKLOM U PROMETU 2017.“

0

Završena je prva ovogodišnja Biciklijada za djecu osnovnih škola s područja Grada Ploča. Održana je na obali dr. Franje Tuđmana u organizaciji AMK „Racing team Ploče“, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Ploča, uz supokroviteljstvo pekara „Ploče“, vl. obitelj Dulaj i „Mario“ iz Stabline. Uz Biciklijadu je održana i akcija Prometne policije pod nazivom „Sigurno u prometu“, s naglaskom na sigurnost pješaka, biciklista i motorista. „Racing team Ploče“ je djecu počastio pecivima i sokovima.

Prijavljeno je 85 djece, a vozilo je njih 70. Najboljima u tri klase, a posebno djevojčicama dodijeljene su medalje za prva tri mjesta. Ovaj put vozilo je i pet predškolaca i svi su dobili medalje, a dodijeljeno je i nešto utješnih nagrada. Medalje je dodijelio predsjednik AMK „Racing teama“ Anatol Tomašević-Grunf i podpredsjednik Turističke zajednice Ante Štrbić Fulin. Sudili su licencirani suci od strane AMK „Racing teama“: Josip Barbir, Ivica Ujdur, Roko Barbir, Martin Barbir i Ivan Odobašić. Uz razglas je bio Vedran Gradac, a u pripremi vozačica Maja Barbir i kontakt  s vozačima Lucija i Luka Barbir. Voditelj natjecanja bio je Tihomir Tolj. „Racing team Ploče“ zajedno se s djelatnicima Policijske postaje Ploče zahvalio svima koji su pomogli i sudjelovali u ovoj akciji.

U klasi I (prvi i drugi razred), prvo mjesto osvojio je Ante Kraljević, drugo Mario Pažin i treće Duje Sršen. U klasi II (treći i četvrti razred), zlato je pripalo Mateju Barbiru, srebro Marku Vukosavu, a bronca Marinu Petroviću. U klasi III (peti i šesti razred) najbrži je bio Luka Barbir, ispred Luke Radića i Marka Albanezija. Među djevojčicama prva tri mjesta pripala su Luciji Barbir, Petri Ujdur i Marijeti Ivanović. Zlatnu medalju za fair play dobio je Marjan Tolj. Predškolci koji su dobili medalje su: Mate Karamatić (2010.), Emanuel Simat (2011.), Petar Malić (2011.), Jakov Dropulić (2012.) i Nikola Kraljević 2012.). Utješne medalje pripale su Karmeli Karamatić, Gabrieli Mari Glaviškić i Tei Kvesić.

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.