25 CRPNIH STANICA I 160 MILIJUNA KUNA ZA ODVODNJU I VODOOPSKRBU

0

Nakon što je nedavno Gradsko vijeće Grada Ploča prihvatilo novi Prostorni plan, konačno su se stekli svi preduvjeti kako bi se za idejni projekt za izgradnju sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda s područja Aglomeracije Ploče zatražila lokacijska dozvola. Na gradskome području u završnoj su fazi radovi bušenja na predviđenim lokacijama.

kanalizacija_rogotin (1)

Javna ustanova IZVOR Ploče 2014.godine aplicirala je na EU sredstva u sklopu Operativnog programa „Zaštita okoliša“ projekt vrijedan 4 milijuna kuna  „Priprema projektno studijske dokumentacije za aglomeraciju Ploče“ koji je ocijenjen uspješnim. Svrha projekta je pripremiti kompletnu dokumentaciju kako bi se izgradnja sustava odvodnje, uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, te rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava Ploče prijavila za izgradnju na jedan od strukturnih fondova EU.

Do sada su završene „Studija izvodljivosti sa analizom troškova i koristi“ i „Studija procjene utjecaja zahvata na okoliš“, idejni projekt, te 50 posto radnih verzija glavnog projekta, a završetak projekta očekuje se do konca 2017.godine.

3

Projektna dokumentacija će obuhvaćati 38,1 kilometara mreže za odvodnju, 25 crpnih stanica i uređaj za pročišćavanje tzv. UPOV (istražni radovi, elaborati, podloga za objekte sustava odvodnje i mrežu, geodetski projekt za UPOV i crpne stanice) te 16 kilometara mreže za vodoopskrbu. Vrijednost projekta procjenjuje se na 160 milijuna kuna.

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.