605 REPRESIVNIH MJERA PROTIV POČINITELJA PROMETNIH PREKRŠAJA

0

-Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Gruda, 31-godišnjak je osumnjičen da je tijekom popodnevnih sati 16. lipnja 2017. godine na parkirališnom prostoru u Kuparima, nasilno otvorio spremište ispod sjedišta mopeda u vlasništvu 28-godišnjakinje, odakle je otuđio novac, dokmente i kreditne kartice. Potom je razbio staklo na osobnom vozilu u vlasništvu 57-godišnjaka, odakle je otuđio domaći i strani novac, osobne dokumente i razne bankovne i kreditne kartice i iskaznice. Ukupna materijalna šteta iznos od oko 14 tisuća kuna.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, nakon čega je sproveden sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor.

-Tijekom vikenda po nalogu Prekršajnog suda u Dubrovnik, policijski službenici Policijske postaje Gruda obavili su pretragu stana kojim se koristi 63-godišnjak. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto: puška marke Zastava, automatska puška marke ČŽ, pet različitih ručnih bombi, tri spremnika za automatsku pušku, 163 komada streljiva različitih kalibara,  pet pripadajućih upaljača za ručne bombe i upaljač za minu.

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

-U noćnim satima 16. lipnja u mjestu Gruda policijski službenici su prilikom kontrole osobnog vozila albanskih registarskih oznaka zatekli 20-godišnjeg državljanina Albanije za kojeg su utvrdili da je nezakonito prešao državnu granicu između RH i RCG preko brda Debeli brijeg. Daljnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su mu u protuzakonitom prelasku pomogli 62-godišnji i 45-godišnji državljani Albanije.

Prekršajni sud u Dubrovniku je dvojicu albanskih državljana koji su pomagali u protuzakonitom prelasku proglasio krivim i novčano kaznio. Rješenjem Policijske postaje Gruda 20-godišnjak je protjeran iz RH uz mjeru zabrane ulaska i boravka na teritoriju RH u trajanju od dvije godine.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je 31 prometna nesreća. Radi se o 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 14 s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 605 represivnih mjera od kojih izdvajamo 161 mjeru poduzetu zbog prekoračenja brzine, 100 mjera zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 58 mjera zbog nepropisnog pretjecanja i 21 mjera poduzeta prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.