MOŽE LI SE RK DALMATINKA VRATITI U PRVU ŽENSKU RUKOMETNU LIGU?

0

U prošloj sezoni 2016./17. rukometašice Dalmatinke iz Ploča ispale su iz Prve lige u Drugu. Do sada su pločanske Malene u četiri navrata igrale u najeletnijem ženskom rukometnom natjecanju u Hrvatskoj. Našim sugrađanima postavili smo slijedeće pitanje:

Može li se RK Dalmatinka vratiti u Prvu žensku rukometnu ligu?

mario setkaMario Šetka – bivši nogometni sudac

Naravno da može. I hoće, već slijedeće godine, jer je Druga liga za njih preslaba, a Prva je očito prejaka, pa će se, nakon povratka u elitni razred, morati pojačati barem jednom kvalitetnom rukometašicom.

 

petrit dulajPetrit Dulaj – poduzetnik:

Iako sam najviše u nogometu, pratim i druge športove pa tako i ženski rukomet. Velika je razlika između Prve i Druge lige. Bilo bi šteta da se cure ne vrate, jer su Ploče prepune mladih, talentiranih rukometašica.

 

hrvatin medakHrvatin Medak – pomorac:

Vjerujem da hoće, ali će ostati jedan problem. Naime, veći dio ekipe sastavljen je od cura koje nisu završile srednju školu i vjerojatno će otići iz grada na studije i u druge klubove koji će im pružiti bolje financijske uvjete.

 

marin glamuzinaMarin Glamuzina – lučki radnik:

Uvjeren sam da će se Malene vratiti u najviši rukometni rang. Naravno, osim  nesumnjivog talenta, znanja i rada potrebno je osigurati financijsku konstrukciju. Nadam se da će se za to pobrinuti Grad Ploče i drugi sponzori.

 

jurica setkaJurica Šetka – pravnik:

Priželjkujem da će se naše  talentirane rukometašice vratiti u Prvu ligu i da će odgovorni pronaći način da se tamo zadrže što dulje. I za njih je bolje da igraju u jačoj ligi, nego u onoj koju su u svakome pogledu nadrasle.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.