SPEKTAKULARNO UHIĆENJE U KNINU

0

salinovicSjećam se koliko je povika bilo, kada je Hrvatska na svoju zastavu stavila svoj povijesni grb . Tada je bilo puno onih, koji su tvrdili, kako je to ustaški grb?!  Isto tako se sjećam, kada se uvodila kuna kao valuta plaćanja, kako je to ustaška novčanica?!  Svi znamo kako niti hrvatski grb, a niti kuna kao sredstvo plaćanja, nije izmišljotina ustaša, nego se radi o povijesnim dijelovima hrvatskog nacionalnog identiteta. Možda je došlo vrijeme da se s jednog i nadasve plemenitog pozdrava, kao što je: “Za Dom” skine etiketa zla.

Nisu ustaše izmislile taj pozdrav, nego su ga samo uzeli iz bogate hrvatske povijesti. Isto, kao što su za vrijeme Drugog Svjetskog rata kruh jeli i partizani i ustaše, tako ga i mi danas jedemo. Bilo bi naopako kada bi mi netko dok jedem sendvič prigovorio, kako sam partizan ili ustaša zbog toga. Takvog bi stvarno trebalo poslati na promatranje, jer nije normalan.

U mojim istraživanjima sam otkrio:  da su ustaše imale pozdrav “Za poglavnika i dom -spremni! “Kada se ukloni ono “za poglavnika” ostaje povijesni hrvatski pozdrav, koji upućuje na ono, što su Hrvati obećali papi Agatonu, prilikom primanja kršćanstva, kao svoje glavne odrednice.

Kada su Hrvati prestali biti barbari i prihvatili kršćanstvo u sedmom stoljeću, oni su to vrlo ozbiljno shvatili. Obećali su mu:  da neće nikada voditi osvajačke ratove, nego će se uvijek braniti. Neki to znaju, a oni, koji to od mene po drugi put čuju, neka dobro zapamte. Time bi Hrvati, zapravo, trebali biti uzor “uljuđenoj”Europi, čiji narodi vole tuđe teritorije. Kako se može pretjerati u kreposti, tako su i neki Hrvati počeli pretjerivati, pa su to nenapadanje shvatili kao alibi za predaju. U biti, tako su oni, koji vole hrvatski teritorij proglašavali svojim, uvjerili dio Hrvata, kako je obrana vlastitog doma zla i naopaka stvar.

Ne treba biti pretjerano pametan, nego je dovoljno uzeti kartu Hrvatske i vidjeti njen oblik, pa da bude jasno, kako se Hrvati kroz stoljeća sve više uvlače u sebe i povlače se pred NASILNICIMA, koji im žele oglođati meso do kosti.

Vjerujem, da će mnogima koji ovo prvi put čuju biti zanimljivo. Naime, ja u cijelom svome životu, nisam imao pojma za ove podatke, koje sada iznosim. To samo pokazuje, KOLIKA JE SNAŽNA ANTIHRVATSKA PROPAGANDA, te kako se Hrvate uči: da nije dobro braniti svoj dom!

Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i dugačke opsade, umjesto da se predaju, krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je:  “Za dom! ” a vojska bi odgovarala “Spremni umrijeti! ”

Opera Nikola Šubić Zrinski sadrži u sebi domoljubnu pjesmu: U boj, u boj, mač iz toka braćo, naka dušmanin znade kako mrijemo mi!  I poklič “Za dom! ”

Na svu sreću, u Hrvatskoj pozdrav “Za dom spremni! ” nije zabranjen. Taj pozdrav se obrazlaže povijesnim hrvatskim pozdravom.

Naravno, ovo će neprijateljima Hrvatske i te kako smetati, ali Hrvati se trebaju time ponositi.

Čemu onda, na dan veselja i radosti svih sudionika proslave,  spektakularno uhićenje? Jedini intelektualni odnos, u većini slučajeva verbalnih ispada, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu je. ignorancija i ironizacija. Tko više pjeva naše stare, domoljubne pjesme? Ako ih i pjeva nikome ne bi trebale smetati, jer ne proizvode nikakav loš učinak kod ljudi. Zar ćemo, još uvijek zbog verbalnog delikta ljudima oduzimati slobodu? To bi vrijeme trebalo biti iza nas!

Kako to,  da crvena zvijezda petokraka, koja simbolizira: teror, patnju i genocid nad hrvatskim narodom, nikome nije sporna? Zato, sama crna boja i šahovnica s početnim bijelim poljem dovoljan razlog da se nekome oduzima sloboda?

U isto vrijeme Pupovac, Teršelić i ostali putujući zemljom provode reviziju nedavne prošlosti, kao da je kompletan hrvatski narod dobio amneziju. Pokušavaju nas i uvjeriti, kako je rat počeo 1995. godine. Na virtualnim mrežama čitava vojska četničkih provokatora vrijeđa hrvatske branitelje i narod, pozivajući na osudu i obračun s Hrvatima. Imaju adrese u Hrvatskoj, a niti jedan nije priveden, jer se Hrvatska smije vrijeđati i prijetiti Hrvatima.

Zar nametanjem ćirilice nije rehabilitacija zločinaca, nagrađivanjeagresije i zadavanje dodatnih udaraca nevinim žrtvama?

Nikada mi nije bilo jasno: zbog čega bi taj pozdrav “Za dom spremni” bio zao. Kada rasčlanim te riječi, vidim da se tu poziva na obranu doma. Svojeg vlastitog, jer dom nije tuđi, nego moj. Ako je tuđi, onda nije dom. Je li to zbog toga, da bi se Hrvatima reklo, kako ne mogu imati pravo na dom? Naletio sam na mnoge podatke, koji su me uvjerili, kako nema opravdanosti nekome zabranjivati DA BRANI  SVOJ  DOM! !

Dr. Filip Šalinović

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.